Taklampa vit FLAMINGO FLAMINGO FLAMINGO 615a7b

avStefan Hesserud Persson

MIN EKONOMI

Prisfallet på bostadsmarknaden tycks ha bromsat upp – åtminstone temporärt.
I mars sjönk bostadsrättspriserna med 1 procent, samtidigt som villapriserna steg med lika mycket, enligt Svensk Mäklarstatistik.

Fiona Tapet Home NW 551107,
Poster - Bokstaven H A3 30x40cm,

För tredje månaden i rad ligger bostadspriserna mer eller mindre stilla i stora delar av landet. Även på tre månaders sikt är förändringarna små: minus 1 procent på bostadsrätter och +/– 0 på villor.

Bilden av en stillastående marknad bekräftas också av Valueguards hox-index som visar på oförändrad prisnivå gällande den senaste månaden för såväl bostadsrätter som villor.

Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, konstaterar att hösten och vinterns prisfall tycks vara brutet.

– Nu ser vi en utplaning, även om vi inte vet om den är temporär eller inte. Vi får se framöver vad resten av våren ger, säger han.

Taklampa vit FLAMINGO FLAMINGO FLAMINGO 615a7b

Vacker hänglampa med flamingomönster
Flamingö är för närvarande ett av de mest populära motiven på dekorationer. Det är därför den presenterade lampan är en riktig måste ha den här säsongen. Alla de som följer trender kommer att vara nöjda med köpet av lampan.

Detaljer:

- Typ: taklampa
- Färg: vit
- Material: polyester
- Ytterligare material: plast
- Montering: Fullt monterad
- Färg: vit
- Form: rund
- Höjd: 150 cm
- Basdiameter: 10 cm
- Kabellängd: 120 cm
- Diameter: 50 cm
- Spänning: 220-240 V (50 Hz)
- Vikt: 2 kg
- Typ: taklampa
- Stil: modern
Egenskaper:
Hög kvalitet, Optimal energieffektivitet, Dekorativ, men ändå funktionell, Modern design, Olika arrangeringsmöjligheter

Erbjudandet inkluderar:
1 x taklampa, Glödlampa ingår ej

Ytterligare information: Lampan är avsedd för glödlampor med energimärkning där klasserna går från A ++ till E, där A++ är effektivast. Lämplig för LED-lampor, halogenlampor, energieffektiva lampor, Eventuell justering av kabellängden ska utföras av en elektriker.

Taklampa vit FLAMINGO FLAMINGO FLAMINGO 615a7b

Fiona Tapet Home NW 559349, | Foto: Svensk Mäklarstatistik
Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.
  • Kids Concept, Neo Pussel, Djurmotiv,
    I centrala Stockholm låg priserna stilla i mars, medan de sjönk med 1 procent i Storstockholm, enligt Svenska Mäklarstatistik. De senaste tre månaderna har de legat stilla. Jämfört med perioden januari-mars förra året har dock priserna sjunkit med 9 procent.

  • ONLY & SONS Klaus skjorta, Navy,
    I Göteborg, som brukar ligga efter Stockholm i såväl perioder av prisuppgångar som nedgångar, backade priserna med 1 procent i mars. De senaste tre månaderna har de sjunkit med 4 respektive 3 procent i centrala Göteborg och Storgöteborg, på tolv månaders sikt med 5 respektive 4 procent.

  • Oras Tvättställsblandare Cubista 2806,
    I Malmö har inte priserna rört sig den senaste månaden. I centrala Malmö har de dock backat med 4 procent under perioden januari till mars. Det senaste året ligger nedgången på 5 procent.

Taklampa vit FLAMINGO FLAMINGO FLAMINGO 615a7b

Villapriserna har rört sig betydligt mindre än bostadsrättspriserna. I Stockholm och Göteborg låg de stilla i mars, medan de steg med 1 procent i Malmö. Det senaste året har de backat med 6 procent i Stockholm, 1 procent i Göteborg och gått upp med 4 procent i Malmö.

Taklampa vit FLAMINGO FLAMINGO FLAMINGO 615a7bTaklampa vit FLAMINGO FLAMINGO FLAMINGO 615a7bTaklampa vit FLAMINGO FLAMINGO FLAMINGO 615a7bTaklampa vit FLAMINGO FLAMINGO FLAMINGO 615a7bTaklampa vit FLAMINGO FLAMINGO FLAMINGO 615a7b

– Villamarknaden är mer robust mot prisförändringar än bostadsrättsmarknaden, säger Per-Arne Sandegren.

Poster - Vinterland 30x40cm,

Årets inledande månader har präglats kraftigt av det skärpta amorteringskravet, som trädde i kraft 1 mars. I januari och februari gjordes rekordmånga affärer, medan utbudet efter införandet sjönk med nästan 20 procent i mars.

– Trots att bankerna skärpte sina krav långt tidigare blev det en psykologisk effekt, säger Per-Arne Sandegren.

Just nu står bostadsmarknaden och väger. Många köpare och säljare avvaktar för att se vart utvecklingen tar vägen. Från mäklarhåll andas optimism om nya prisuppgångar, medan bland andra Danske Bank spår att bostadspriserna ska ner ytterligare under året.

REFLECT Bordslampa USB Spegel/Svart,

– Om man tittar historiskt har det i regel varit en bra investering att investera i sitt boende över lång tid. Så lär det vara även fortsättningsvis. Under några få perioder har det varit ofördelaktigt, framför allt om man tvingas sälja i en nedgång. Men för det stora flertalet har bostadsinvesteringar varit en god affär, säger Per-Arne Sandegren.

Taklampa vit ELBE,Lundhags M's Authentic II Pants Long Granite/Charcoal,

”Det gör att vi nu har en ny situation på marknaden som inte följer något mönster från tidigare” slår man fast.

Campingbord Briv Small,
Smiley Klädkrok med sugpropp,