Affisch Affisch Affisch Poster Labrador Hund Hundras Text Målning 33x48 700b28

avStefan Hesserud Persson

MIN EKONOMI

Prisfallet på bostadsmarknaden tycks ha bromsat upp – åtminstone temporärt.
I mars sjönk bostadsrättspriserna med 1 procent, samtidigt som villapriserna steg med lika mycket, enligt Svensk Mäklarstatistik.

Poster - I´m sorry No.4 30x40cm,
Grillrödskap med förkläde fotbollstema,

För tredje månaden i rad ligger bostadspriserna mer eller mindre stilla i stora delar av landet. Även på tre månaders sikt är förändringarna små: minus 1 procent på bostadsrätter och +/– 0 på villor.

Bilden av en stillastående marknad bekräftas också av Valueguards hox-index som visar på oförändrad prisnivå gällande den senaste månaden för såväl bostadsrätter som villor.

Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, konstaterar att hösten och vinterns prisfall tycks vara brutet.

– Nu ser vi en utplaning, även om vi inte vet om den är temporär eller inte. Vi får se framöver vad resten av våren ger, säger han.

Affisch Affisch Affisch Poster Labrador Hund Hundras Text Målning 33x48 700b28

Produktnummer: 15327520

Fin poster med människans bästa vän! Denna poster har ett tryck med en Labrador (Hundras) målad i vattenfärg samt texten "Labrador" tryckt under bilden. Är du ägare till en älskvärd Labrador Hund? Vad passar då bättre på väggen än denna poster!
Tryckt i Sverige på 210g Matt Premiumpapper
329x483mm (33x48cm, A3+)
Ram ingår ej. 
Färg kan skilja något mellan tryck och bild då olika monitorer visar färger olika.

Affisch Affisch Affisch Poster Labrador Hund Hundras Text Målning 33x48 700b28

Palettblad "Rainbow Festive Dance" 15 frö, | Foto: Svensk Mäklarstatistik
Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.
  • vidaXL Kuddöverdrag 4 st linne-design 40x40 cm grön,
    I centrala Stockholm låg priserna stilla i mars, medan de sjönk med 1 procent i Storstockholm, enligt Svenska Mäklarstatistik. De senaste tre månaderna har de legat stilla. Jämfört med perioden januari-mars förra året har dock priserna sjunkit med 9 procent.

  • Skrubbhandskar för potatis och rotfrukter,
    I Göteborg, som brukar ligga efter Stockholm i såväl perioder av prisuppgångar som nedgångar, backade priserna med 1 procent i mars. De senaste tre månaderna har de sjunkit med 4 respektive 3 procent i centrala Göteborg och Storgöteborg, på tolv månaders sikt med 5 respektive 4 procent.

  • Nature Överdrag för mark 1 x 10 m Grön 6030305,
    I Malmö har inte priserna rört sig den senaste månaden. I centrala Malmö har de dock backat med 4 procent under perioden januari till mars. Det senaste året ligger nedgången på 5 procent.

Affisch Affisch Affisch Poster Labrador Hund Hundras Text Målning 33x48 700b28

Villapriserna har rört sig betydligt mindre än bostadsrättspriserna. I Stockholm och Göteborg låg de stilla i mars, medan de steg med 1 procent i Malmö. Det senaste året har de backat med 6 procent i Stockholm, 1 procent i Göteborg och gått upp med 4 procent i Malmö.

– Villamarknaden är mer robust mot prisförändringar än bostadsrättsmarknaden, säger Per-Arne Sandegren.

Årets inledande månader har präglats kraftigt av det skärpta amorteringskravet, som trädde i kraft 1 mars. I januari och februari gjordes rekordmånga affärer, medan utbudet efter införandet sjönk med nästan 20 procent i mars.

– Trots att bankerna skärpte sina krav långt tidigare blev det en psykologisk effekt, säger Per-Arne Sandegren.

Just nu står bostadsmarknaden och väger. Många köpare och säljare avvaktar för att se vart utvecklingen tar vägen. Från mäklarhåll andas optimism om nya prisuppgångar, medan bland andra Danske Bank spår att bostadspriserna ska ner ytterligare under året.

Ljuslykta Aldo från Herstal,

– Om man tittar historiskt har det i regel varit en bra investering att investera i sitt boende över lång tid. Så lär det vara även fortsättningsvis. Under några få perioder har det varit ofördelaktigt, framför allt om man tvingas sälja i en nedgång. Men för det stora flertalet har bostadsinvesteringar varit en god affär, säger Per-Arne Sandegren.

Nature Konstgräs 1x2 m grön 6030571,Lego Agents 8971,

”Det gör att vi nu har en ny situation på marknaden som inte följer något mönster från tidigare” slår man fast.

The North Face REDUX - Hikingskor - petrol,
Joe Bruns 3/4 ärm tunika Storlek 54 Röd 100% Viskos,