RIDDER Halkfri Halkfri Halkfri duschmatta Playa 54x54 cm svart 68410 edb942

avStefan Hesserud Persson

MIN EKONOMI

Prisfallet på bostadsmarknaden tycks ha bromsat upp – åtminstone temporärt.
I mars sjönk bostadsrättspriserna med 1 procent, samtidigt som villapriserna steg med lika mycket, enligt Svensk Mäklarstatistik.

ferm LIVING Stripy snake blå,
Orbis Textildesignset Emoji 30452,

För tredje månaden i rad ligger bostadspriserna mer eller mindre stilla i stora delar av landet. Även på tre månaders sikt är förändringarna små: minus 1 procent på bostadsrätter och +/– 0 på villor.

Bilden av en stillastående marknad bekräftas också av Valueguards hox-index som visar på oförändrad prisnivå gällande den senaste månaden för såväl bostadsrätter som villor.

Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, konstaterar att hösten och vinterns prisfall tycks vara brutet.

– Nu ser vi en utplaning, även om vi inte vet om den är temporär eller inte. Vi får se framöver vad resten av våren ger, säger han.

RIDDER Halkfri Halkfri Halkfri duschmatta Playa 54x54 cm svart 68410 edb942

Produktnummer: 16091082

I fortsättningen slipper du halka i badkaret eller duschen tack vare gummimattan från RIDDER som ger dig bättre grepp och stöd när du badar eller duschar. Denna duschmatta kombinerar hög kvalitet med en känsla av säkerhet. Mattan hålls på plats med sugkoppar, vilket gör att den enkelt kan lossas och rengöras. Gummimattan Playa är gjord av 100% syntetiskt gummi och är mycket hudvänlig och behaglig att använda. Utsätt inte duschmattan för direkt solljus eller ultraviolett ljus.

Färg: Svart
Material: 100% syntetiskt gummi
Mått: 54 x 54 x 0,5 cm (L x B x T)
Hudvänlig
Hålls på plats med sugkoppar
Fri från PVC
Halkfri

RIDDER Halkfri Halkfri Halkfri duschmatta Playa 54x54 cm svart 68410 edb942

BAHCO Slitstarkt verktygsbälte med vaddering svart 4750-HDB-2, | Foto: Svensk Mäklarstatistik
Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.
  • Taklampa bärnstensfärgad MIRNA,
    I centrala Stockholm låg priserna stilla i mars, medan de sjönk med 1 procent i Storstockholm, enligt Svenska Mäklarstatistik. De senaste tre månaderna har de legat stilla. Jämfört med perioden januari-mars förra året har dock priserna sjunkit med 9 procent.

  • HIP Bäddset 2300-H Botalia 200x200 cm grön,
    I Göteborg, som brukar ligga efter Stockholm i såväl perioder av prisuppgångar som nedgångar, backade priserna med 1 procent i mars. De senaste tre månaderna har de sjunkit med 4 respektive 3 procent i centrala Göteborg och Storgöteborg, på tolv månaders sikt med 5 respektive 4 procent.

  • Good Morning Bäddset 5800-A FRITS 135x200 cm rosa,
    I Malmö har inte priserna rört sig den senaste månaden. I centrala Malmö har de dock backat med 4 procent under perioden januari till mars. Det senaste året ligger nedgången på 5 procent.

RIDDER Halkfri Halkfri Halkfri duschmatta Playa 54x54 cm svart 68410 edb942

Villapriserna har rört sig betydligt mindre än bostadsrättspriserna. I Stockholm och Göteborg låg de stilla i mars, medan de steg med 1 procent i Malmö. Det senaste året har de backat med 6 procent i Stockholm, 1 procent i Göteborg och gått upp med 4 procent i Malmö.

RIDDER Halkfri Halkfri Halkfri duschmatta Playa 54x54 cm svart 68410 edb942RIDDER Halkfri Halkfri Halkfri duschmatta Playa 54x54 cm svart 68410 edb942

– Villamarknaden är mer robust mot prisförändringar än bostadsrättsmarknaden, säger Per-Arne Sandegren.

Einhell HM Sågblad 210 x 30 x 2,8 mm 48 T,

Årets inledande månader har präglats kraftigt av det skärpta amorteringskravet, som trädde i kraft 1 mars. I januari och februari gjordes rekordmånga affärer, medan utbudet efter införandet sjönk med nästan 20 procent i mars.

– Trots att bankerna skärpte sina krav långt tidigare blev det en psykologisk effekt, säger Per-Arne Sandegren.

Just nu står bostadsmarknaden och väger. Många köpare och säljare avvaktar för att se vart utvecklingen tar vägen. Från mäklarhåll andas optimism om nya prisuppgångar, medan bland andra Danske Bank spår att bostadspriserna ska ner ytterligare under året.

Poster - Mexikansk döskalle No.1 30x40cm,

– Om man tittar historiskt har det i regel varit en bra investering att investera i sitt boende över lång tid. Så lär det vara även fortsättningsvis. Under några få perioder har det varit ofördelaktigt, framför allt om man tvingas sälja i en nedgång. Men för det stora flertalet har bostadsinvesteringar varit en god affär, säger Per-Arne Sandegren.

Sunröd Skydd för stående terassvärmare Sirius Series grå HS10,GANZO G7533,

”Det gör att vi nu har en ny situation på marknaden som inte följer något mönster från tidigare” slår man fast.

Gudrun Sjödén artistblus "Ella" storlek XL,
GANT, Mjukisshorts, Strl: XL, Grå,