Daiwok Grillspett, 6 delar Teflonbelagd med med med trähandtag ee1b45

avStefan Hesserud Persson

MIN EKONOMI

Prisfallet på bostadsmarknaden tycks ha bromsat upp – åtminstone temporärt.
I mars sjönk bostadsrättspriserna med 1 procent, samtidigt som villapriserna steg med lika mycket, enligt Svensk Mäklarstatistik.

Grohe Badkarsblandare Eurosmart Cosmopolitan,
Coleman FastPitch Air Valdes 4,

För tredje månaden i rad ligger bostadspriserna mer eller mindre stilla i stora delar av landet. Även på tre månaders sikt är förändringarna små: minus 1 procent på bostadsrätter och +/– 0 på villor.

Bilden av en stillastående marknad bekräftas också av Valueguards hox-index som visar på oförändrad prisnivå gällande den senaste månaden för såväl bostadsrätter som villor.

Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, konstaterar att hösten och vinterns prisfall tycks vara brutet.

– Nu ser vi en utplaning, även om vi inte vet om den är temporär eller inte. Vi får se framöver vad resten av våren ger, säger han.

Daiwok Grillspett, 6 delar Teflonbelagd med med med trähandtag ee1b45

Produktnummer: 11001291

Stiligt svart rostfritt spett med extra längd och vackert trähandtag.

Platt grillspet med trähandtag. Långt nog för att rymma det mesta.

- lång 60 cm
- platt 75 mm bred
- Trähandtag
- Svart rostfritt stål
-Teflonbelagd

Lång så att du kan ladda med mycket på samma spätt och handtaget kan vara kvar utanför grillytan så att det inte blir hett utan går att vända ordentligt. Spettet är platt så att det kan klämmas under grillens lock.

Trähandtaget får inte ligga under stängd grill.

Daiwok Grillspett, 6 delar Teflonbelagd med med med trähandtag ee1b45

Philips LED-lampa 2 st 5,5 W 470 lumen 929001234261, | Foto: Svensk Mäklarstatistik
Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.
  • Dekorationskit Rosa Polka Dot,
    I centrala Stockholm låg priserna stilla i mars, medan de sjönk med 1 procent i Storstockholm, enligt Svenska Mäklarstatistik. De senaste tre månaderna har de legat stilla. Jämfört med perioden januari-mars förra året har dock priserna sjunkit med 9 procent.

  • FERM Svetstråd / RVS 0,8 mm WEA1038,
    I Göteborg, som brukar ligga efter Stockholm i såväl perioder av prisuppgångar som nedgångar, backade priserna med 1 procent i mars. De senaste tre månaderna har de sjunkit med 4 respektive 3 procent i centrala Göteborg och Storgöteborg, på tolv månaders sikt med 5 respektive 4 procent.

  • Pappersassietter Kvadrat Mörkblå,
    I Malmö har inte priserna rört sig den senaste månaden. I centrala Malmö har de dock backat med 4 procent under perioden januari till mars. Det senaste året ligger nedgången på 5 procent.

Daiwok Grillspett, 6 delar Teflonbelagd med med med trähandtag ee1b45

Villapriserna har rört sig betydligt mindre än bostadsrättspriserna. I Stockholm och Göteborg låg de stilla i mars, medan de steg med 1 procent i Malmö. Det senaste året har de backat med 6 procent i Stockholm, 1 procent i Göteborg och gått upp med 4 procent i Malmö.

– Villamarknaden är mer robust mot prisförändringar än bostadsrättsmarknaden, säger Per-Arne Sandegren.

Poster - Butterfly tropical No.3 50x70cm,

Årets inledande månader har präglats kraftigt av det skärpta amorteringskravet, som trädde i kraft 1 mars. I januari och februari gjordes rekordmånga affärer, medan utbudet efter införandet sjönk med nästan 20 procent i mars.

– Trots att bankerna skärpte sina krav långt tidigare blev det en psykologisk effekt, säger Per-Arne Sandegren.

Just nu står bostadsmarknaden och väger. Många köpare och säljare avvaktar för att se vart utvecklingen tar vägen. Från mäklarhåll andas optimism om nya prisuppgångar, medan bland andra Danske Bank spår att bostadspriserna ska ner ytterligare under året.

Draper Tools Bultsax 450 mm blå 54266,

– Om man tittar historiskt har det i regel varit en bra investering att investera i sitt boende över lång tid. Så lär det vara även fortsättningsvis. Under några få perioder har det varit ofördelaktigt, framför allt om man tvingas sälja i en nedgång. Men för det stora flertalet har bostadsinvesteringar varit en god affär, säger Per-Arne Sandegren.

En plåtskylt jätte kapsyl med öl logo breweriana 40 cm,Årets Fotboll Strömbergs 1988,

”Det gör att vi nu har en ny situation på marknaden som inte följer något mönster från tidigare” slår man fast.

T-SHIRT Poker Face nr 62 Svart 160cl,
Divine Factory Stövletter - night blå,