[lux.pro]® Elegant ljuskrona Goethe-femarmad-5xE14-svart/brons Goethe-femarmad-5xE14-svart/brons Goethe-femarmad-5xE14-svart/brons aec2d4

avStefan Hesserud Persson

MIN EKONOMI

Prisfallet på bostadsmarknaden tycks ha bromsat upp – åtminstone temporärt.
I mars sjönk bostadsrättspriserna med 1 procent, samtidigt som villapriserna steg med lika mycket, enligt Svensk Mäklarstatistik.

Kristall - Drake,
Väggdekor - Kära fåglar på kvist STOR,

För tredje månaden i rad ligger bostadspriserna mer eller mindre stilla i stora delar av landet. Även på tre månaders sikt är förändringarna små: minus 1 procent på bostadsrätter och +/– 0 på villor.

Bilden av en stillastående marknad bekräftas också av Valueguards hox-index som visar på oförändrad prisnivå gällande den senaste månaden för såväl bostadsrätter som villor.

Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, konstaterar att hösten och vinterns prisfall tycks vara brutet.

– Nu ser vi en utplaning, även om vi inte vet om den är temporär eller inte. Vi får se framöver vad resten av våren ger, säger han.

[lux.pro]® Elegant ljuskrona Goethe-femarmad-5xE14-svart/brons Goethe-femarmad-5xE14-svart/brons Goethe-femarmad-5xE14-svart/brons aec2d4

Ljuskrona

Den här eleganta ljuskronan är en fin belysning i hemmets alla rum.

Beskrivning:

- femarmad
- effektiv belysning
- antik formgivning
- RoHS, CE

Modell: Goethe

Spänning: 230V, 50Hz

Strömbrytare: väggströmbrytare

Sockel: 5 x E14, max. 42W (Ljuskälla ingår ej)

Material: metall, plast kristall

Färg: svart / brons

Mått:
Höjd (med kedja och kabel): ung. 134 cm
Diameter Ø: ung. 40 cm

I paketet ingår: 1 x ljuskrona (Ljuskälla ingår ej.)

Tips: i kategori Belysning hittar du flera olika ljuskällor.

Varumärke: [lux.pro]®

[lux.pro]® Elegant ljuskrona Goethe-femarmad-5xE14-svart/brons Goethe-femarmad-5xE14-svart/brons Goethe-femarmad-5xE14-svart/brons aec2d4

Steinel Inomhuslampa med sensor RS LED M2 V2 krom 052508, | Foto: Svensk Mäklarstatistik
Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.
  • Olive Grove,Vincent Van Gogh,60x50cm,
    I centrala Stockholm låg priserna stilla i mars, medan de sjönk med 1 procent i Storstockholm, enligt Svenska Mäklarstatistik. De senaste tre månaderna har de legat stilla. Jämfört med perioden januari-mars förra året har dock priserna sjunkit med 9 procent.

  • Outwell Kudde Constellation 57x39x7 cm blå 230139,
    I Göteborg, som brukar ligga efter Stockholm i såväl perioder av prisuppgångar som nedgångar, backade priserna med 1 procent i mars. De senaste tre månaderna har de sjunkit med 4 respektive 3 procent i centrala Göteborg och Storgöteborg, på tolv månaders sikt med 5 respektive 4 procent.

  • vidaXL Dörrmatta rektangulär tuftad svart 40x60 cm,
    I Malmö har inte priserna rört sig den senaste månaden. I centrala Malmö har de dock backat med 4 procent under perioden januari till mars. Det senaste året ligger nedgången på 5 procent.

[lux.pro]® Elegant ljuskrona Goethe-femarmad-5xE14-svart/brons Goethe-femarmad-5xE14-svart/brons Goethe-femarmad-5xE14-svart/brons aec2d4

Villapriserna har rört sig betydligt mindre än bostadsrättspriserna. I Stockholm och Göteborg låg de stilla i mars, medan de steg med 1 procent i Malmö. Det senaste året har de backat med 6 procent i Stockholm, 1 procent i Göteborg och gått upp med 4 procent i Malmö.

[lux.pro]® Elegant ljuskrona Goethe-femarmad-5xE14-svart/brons Goethe-femarmad-5xE14-svart/brons Goethe-femarmad-5xE14-svart/brons aec2d4[lux.pro]® Elegant ljuskrona Goethe-femarmad-5xE14-svart/brons Goethe-femarmad-5xE14-svart/brons Goethe-femarmad-5xE14-svart/brons aec2d4[lux.pro]® Elegant ljuskrona Goethe-femarmad-5xE14-svart/brons Goethe-femarmad-5xE14-svart/brons Goethe-femarmad-5xE14-svart/brons aec2d4[lux.pro]® Elegant ljuskrona Goethe-femarmad-5xE14-svart/brons Goethe-femarmad-5xE14-svart/brons Goethe-femarmad-5xE14-svart/brons aec2d4

– Villamarknaden är mer robust mot prisförändringar än bostadsrättsmarknaden, säger Per-Arne Sandegren.

Philips myLiving LED-spotlight Star 4,5 W grå 562404816,

Årets inledande månader har präglats kraftigt av det skärpta amorteringskravet, som trädde i kraft 1 mars. I januari och februari gjordes rekordmånga affärer, medan utbudet efter införandet sjönk med nästan 20 procent i mars.

– Trots att bankerna skärpte sina krav långt tidigare blev det en psykologisk effekt, säger Per-Arne Sandegren.

Just nu står bostadsmarknaden och väger. Många köpare och säljare avvaktar för att se vart utvecklingen tar vägen. Från mäklarhåll andas optimism om nya prisuppgångar, medan bland andra Danske Bank spår att bostadspriserna ska ner ytterligare under året.

Tylltyg på Rulle Röd,

– Om man tittar historiskt har det i regel varit en bra investering att investera i sitt boende över lång tid. Så lär det vara även fortsättningsvis. Under några få perioder har det varit ofördelaktigt, framför allt om man tvingas sälja i en nedgång. Men för det stora flertalet har bostadsinvesteringar varit en god affär, säger Per-Arne Sandegren.

vidaXL Pelarborrmaskin 350 W,"Miss Hula"-din bästa hula workout- följeslagare!,

”Det gör att vi nu har en ny situation på marknaden som inte följer något mönster från tidigare” slår man fast.

Grüezi-Bag M's Biopod DownWool Subzero Sleeping Bag Pine Grön,
Vibram Fivefingers KSO EVO - Gym- & träningskor - lavender/purple,