Bosch Köksmaskin Köksmaskin Köksmaskin MUM4426 allt-i-allo (MUM4426) 4455ba

avStefan Hesserud Persson

MIN EKONOMI

Prisfallet på bostadsmarknaden tycks ha bromsat upp – åtminstone temporärt.
I mars sjönk bostadsrättspriserna med 1 procent, samtidigt som villapriserna steg med lika mycket, enligt Svensk Mäklarstatistik.

Poster Södertorn 50x70 cm,
Einhell elektrisk kompostkvarn GH-KS 2440,

För tredje månaden i rad ligger bostadspriserna mer eller mindre stilla i stora delar av landet. Även på tre månaders sikt är förändringarna små: minus 1 procent på bostadsrätter och +/– 0 på villor.

Bilden av en stillastående marknad bekräftas också av Valueguards hox-index som visar på oförändrad prisnivå gällande den senaste månaden för såväl bostadsrätter som villor.

Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, konstaterar att hösten och vinterns prisfall tycks vara brutet.

– Nu ser vi en utplaning, även om vi inte vet om den är temporär eller inte. Vi får se framöver vad resten av våren ger, säger han.

Bosch Köksmaskin Köksmaskin Köksmaskin MUM4426 allt-i-allo (MUM4426) 4455ba

Produktnummer: 16285761

MUM4 - den väl beprövade klassikern bland köksmaskiner
Bosch-kvalitet full med tillbehör. Praktisk allt-i-allo-maskin med bunke på 3.9 l. Kapacitet upp till 2.0 kg deg. Mångfunktionell med tillbehör för att knåda, vispa, blanda, skiva, riva och mixa. MultiMotion Drive knådar degen både i höjd och sidled bör bästa bearbetning. Kan kompletteras med olika tillbehör efter behov - t.ex. glassmaskin, matberedartillsats, passertillsats, kaksprits m.m. Diskmaskinbara tillbehör som gör renhållningen enkel

Spec:
- 3,9l bunke
- 2,0kg kapacitet
- Diskmaskinssäkra tillbehör
- Multifunktionell
- 3st olika rivskivor
- Grönsaksskalare
- 500W
- 4st hastigheter

Bosch Köksmaskin Köksmaskin Köksmaskin MUM4426 allt-i-allo (MUM4426) 4455ba

The Glorification of the Cross,ELSHEIMER Adam,48.5x36cm, | Foto: Svensk Mäklarstatistik
Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.
  • Bok HANDARBETE Vi syr 1971,
    I centrala Stockholm låg priserna stilla i mars, medan de sjönk med 1 procent i Storstockholm, enligt Svenska Mäklarstatistik. De senaste tre månaderna har de legat stilla. Jämfört med perioden januari-mars förra året har dock priserna sjunkit med 9 procent.

  • Esprit ASTRO - Sneakers - nude,
    I Göteborg, som brukar ligga efter Stockholm i såväl perioder av prisuppgångar som nedgångar, backade priserna med 1 procent i mars. De senaste tre månaderna har de sjunkit med 4 respektive 3 procent i centrala Göteborg och Storgöteborg, på tolv månaders sikt med 5 respektive 4 procent.

  • Matematisk statistik Kerstin Vännman,
    I Malmö har inte priserna rört sig den senaste månaden. I centrala Malmö har de dock backat med 4 procent under perioden januari till mars. Det senaste året ligger nedgången på 5 procent.

Bosch Köksmaskin Köksmaskin Köksmaskin MUM4426 allt-i-allo (MUM4426) 4455ba

Villapriserna har rört sig betydligt mindre än bostadsrättspriserna. I Stockholm och Göteborg låg de stilla i mars, medan de steg med 1 procent i Malmö. Det senaste året har de backat med 6 procent i Stockholm, 1 procent i Göteborg och gått upp med 4 procent i Malmö.

Bosch Köksmaskin Köksmaskin Köksmaskin MUM4426 allt-i-allo (MUM4426) 4455baBosch Köksmaskin Köksmaskin Köksmaskin MUM4426 allt-i-allo (MUM4426) 4455ba

– Villamarknaden är mer robust mot prisförändringar än bostadsrättsmarknaden, säger Per-Arne Sandegren.

Klättermusen Baggi 3.0 Bag 22l Dark Deep Sea,

Årets inledande månader har präglats kraftigt av det skärpta amorteringskravet, som trädde i kraft 1 mars. I januari och februari gjordes rekordmånga affärer, medan utbudet efter införandet sjönk med nästan 20 procent i mars.

– Trots att bankerna skärpte sina krav långt tidigare blev det en psykologisk effekt, säger Per-Arne Sandegren.

Just nu står bostadsmarknaden och väger. Många köpare och säljare avvaktar för att se vart utvecklingen tar vägen. Från mäklarhåll andas optimism om nya prisuppgångar, medan bland andra Danske Bank spår att bostadspriserna ska ner ytterligare under året.

ENO Underbelly Gear Sling Forest,

– Om man tittar historiskt har det i regel varit en bra investering att investera i sitt boende över lång tid. Så lär det vara även fortsättningsvis. Under några få perioder har det varit ofördelaktigt, framför allt om man tvingas sälja i en nedgång. Men för det stora flertalet har bostadsinvesteringar varit en god affär, säger Per-Arne Sandegren.

LEGO Technic 9395 Garagebärgare,Asics Tiger GEL-LYTE - Sneakers - mid grå,

”Det gör att vi nu har en ny situation på marknaden som inte följer något mönster från tidigare” slår man fast.

Victoria. Drottning av England, Kejsarinna av Indien.,
Rieker Snörstövletter - chestnut,