vidaXL Hurts med svänghjul och 5 lådor vit vit vit 36a46b

avStefan Hesserud Persson

MIN EKONOMI

Prisfallet på bostadsmarknaden tycks ha bromsat upp – åtminstone temporärt.
I mars sjönk bostadsrättspriserna med 1 procent, samtidigt som villapriserna steg med lika mycket, enligt Svensk Mäklarstatistik.

Unidrain Avloppsarmatur Hörn 2011,
Scarlet Snake,

För tredje månaden i rad ligger bostadspriserna mer eller mindre stilla i stora delar av landet. Även på tre månaders sikt är förändringarna små: minus 1 procent på bostadsrätter och +/– 0 på villor.

Bilden av en stillastående marknad bekräftas också av Valueguards hox-index som visar på oförändrad prisnivå gällande den senaste månaden för såväl bostadsrätter som villor.

Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, konstaterar att hösten och vinterns prisfall tycks vara brutet.

– Nu ser vi en utplaning, även om vi inte vet om den är temporär eller inte. Vi får se framöver vad resten av våren ger, säger han.

vidaXL Hurts med svänghjul och 5 lådor vit vit vit 36a46b

Produktnummer: 14746403

Vår moderna hurts blir en perfekt förvaringslösning för kontoret. Hurtsen är tillverkad i högkvalitativa material som gör den stark och hållbar. Aluminiumhandtagen bidrar till hurtsens stilrena utseende. Hurtsen har fem lådor så du får gott om förvaringsutrymme för dokument, anteckningsblock, pennor, gem, nycklar och andra tillbehör. Tack vare de 4 hjulen kan hurtsen enkelt flyttas runt och placeras där du önskar. Hurtsen med svänghjul passar perfekt med ett skrivbord och fungerar utmärkt i barnrummet.

Färg: Vit
Material: Spånskiva + MDF
Mått: 33 x 38 x 63 cm (B x D x H)
Handtag i aluminium
4 hjul varav 2 med bromsar

vidaXL Hurts med svänghjul och 5 lådor vit vit vit 36a46b

Rengöring Gadget för mikrovågsugn, | Foto: Svensk Mäklarstatistik
Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.
  • Retrotavla (8x11cm), vespa mot bakgrund Pisa,
    I centrala Stockholm låg priserna stilla i mars, medan de sjönk med 1 procent i Storstockholm, enligt Svenska Mäklarstatistik. De senaste tre månaderna har de legat stilla. Jämfört med perioden januari-mars förra året har dock priserna sjunkit med 9 procent.

  • Ranex Vägglampa med dag/natt-sensor E27/IP44 (5000.087 ),
    I Göteborg, som brukar ligga efter Stockholm i såväl perioder av prisuppgångar som nedgångar, backade priserna med 1 procent i mars. De senaste tre månaderna har de sjunkit med 4 respektive 3 procent i centrala Göteborg och Storgöteborg, på tolv månaders sikt med 5 respektive 4 procent.

  • Dammsugarpåsar Electrolux Z 317 till 318,
    I Malmö har inte priserna rört sig den senaste månaden. I centrala Malmö har de dock backat med 4 procent under perioden januari till mars. Det senaste året ligger nedgången på 5 procent.

vidaXL Hurts med svänghjul och 5 lådor vit vit vit 36a46b

Villapriserna har rört sig betydligt mindre än bostadsrättspriserna. I Stockholm och Göteborg låg de stilla i mars, medan de steg med 1 procent i Malmö. Det senaste året har de backat med 6 procent i Stockholm, 1 procent i Göteborg och gått upp med 4 procent i Malmö.

vidaXL Hurts med svänghjul och 5 lådor vit vit vit 36a46bvidaXL Hurts med svänghjul och 5 lådor vit vit vit 36a46bvidaXL Hurts med svänghjul och 5 lådor vit vit vit 36a46bvidaXL Hurts med svänghjul och 5 lådor vit vit vit 36a46b

– Villamarknaden är mer robust mot prisförändringar än bostadsrättsmarknaden, säger Per-Arne Sandegren.

Årets inledande månader har präglats kraftigt av det skärpta amorteringskravet, som trädde i kraft 1 mars. I januari och februari gjordes rekordmånga affärer, medan utbudet efter införandet sjönk med nästan 20 procent i mars.

– Trots att bankerna skärpte sina krav långt tidigare blev det en psykologisk effekt, säger Per-Arne Sandegren.

Just nu står bostadsmarknaden och väger. Många köpare och säljare avvaktar för att se vart utvecklingen tar vägen. Från mäklarhåll andas optimism om nya prisuppgångar, medan bland andra Danske Bank spår att bostadspriserna ska ner ytterligare under året.

Pure Bäddset 5730-M SUMMER 135x200 cm flerfärgat,

– Om man tittar historiskt har det i regel varit en bra investering att investera i sitt boende över lång tid. Så lär det vara även fortsättningsvis. Under några få perioder har det varit ofördelaktigt, framför allt om man tvingas sälja i en nedgång. Men för det stora flertalet har bostadsinvesteringar varit en god affär, säger Per-Arne Sandegren.

Dekorativt LED-ägg,Ätpinnar i metall (4par),

”Det gör att vi nu har en ny situation på marknaden som inte följer något mönster från tidigare” slår man fast.

Dorothy Perkins REINDEER BOOTIE - Tofflor & inneskor - cream,
By Malene Birger, Byxdress, Strl: M, Blå,