vidaXL Sminkbord Sminkbord Sminkbord Arabella vit inklusive pall 880be3

avStefan Hesserud Persson

MIN EKONOMI

Prisfallet på bostadsmarknaden tycks ha bromsat upp – åtminstone temporärt.
I mars sjönk bostadsrättspriserna med 1 procent, samtidigt som villapriserna steg med lika mycket, enligt Svensk Mäklarstatistik.

Isbjörn Junior Panda Fleece Hoody Rose,
Komar Fototapet World Map 270x188 cm 4-050,

För tredje månaden i rad ligger bostadspriserna mer eller mindre stilla i stora delar av landet. Även på tre månaders sikt är förändringarna små: minus 1 procent på bostadsrätter och +/– 0 på villor.

Bilden av en stillastående marknad bekräftas också av Valueguards hox-index som visar på oförändrad prisnivå gällande den senaste månaden för såväl bostadsrätter som villor.

Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, konstaterar att hösten och vinterns prisfall tycks vara brutet.

– Nu ser vi en utplaning, även om vi inte vet om den är temporär eller inte. Vi får se framöver vad resten av våren ger, säger han.

vidaXL Sminkbord Sminkbord Sminkbord Arabella vit inklusive pall 880be3

Produktnummer: 16264227

Detta stilrena och antikinspirerade sminkbord är tillverkat i vackert vitmålat trä. Vårt sminkbord har 3 rymliga lådor där du kan förvara ditt smink, dina borstar, smycken, stylingprodukter eller annat du kan tänkas behöva nära till hands. Det finns även en stor rund spegel som är svängbar samt en medföljande pall , vilket underlättar vid sminkning eller hårstyling. Den vackra möbeln är stabil och har en elegant design. Pallen är designad i en viktoriansk stil med vackra, romantiska nyanser av guld. Vänligen notera: Trä är en naturprodukt, detta gör att varje enskild möbel är unik och kan därmed ha mindre kosmetiska defekter.

Färg: Vit
Material: Trä
Bordets mått: 76 x 75 x 40 cm
Pallens mått: 47 x 40 x 30 cm
Material: Linne: 30%, Polyamid: 70%

vidaXL Sminkbord Sminkbord Sminkbord Arabella vit inklusive pall 880be3

Datorbord kärnbok 163 cm, | Foto: Svensk Mäklarstatistik
Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.
  • Rödfern Station,Arthur streeton,60x40cm,
    I centrala Stockholm låg priserna stilla i mars, medan de sjönk med 1 procent i Storstockholm, enligt Svenska Mäklarstatistik. De senaste tre månaderna har de legat stilla. Jämfört med perioden januari-mars förra året har dock priserna sjunkit med 9 procent.

  • vidaXL Plastgran 150 cm,
    I Göteborg, som brukar ligga efter Stockholm i såväl perioder av prisuppgångar som nedgångar, backade priserna med 1 procent i mars. De senaste tre månaderna har de sjunkit med 4 respektive 3 procent i centrala Göteborg och Storgöteborg, på tolv månaders sikt med 5 respektive 4 procent.

  • vidaXL Kuddöverdrag 4 st linne-design 50x50 cm vinröd,
    I Malmö har inte priserna rört sig den senaste månaden. I centrala Malmö har de dock backat med 4 procent under perioden januari till mars. Det senaste året ligger nedgången på 5 procent.

vidaXL Sminkbord Sminkbord Sminkbord Arabella vit inklusive pall 880be3

Villapriserna har rört sig betydligt mindre än bostadsrättspriserna. I Stockholm och Göteborg låg de stilla i mars, medan de steg med 1 procent i Malmö. Det senaste året har de backat med 6 procent i Stockholm, 1 procent i Göteborg och gått upp med 4 procent i Malmö.

vidaXL Sminkbord Sminkbord Sminkbord Arabella vit inklusive pall 880be3vidaXL Sminkbord Sminkbord Sminkbord Arabella vit inklusive pall 880be3

– Villamarknaden är mer robust mot prisförändringar än bostadsrättsmarknaden, säger Per-Arne Sandegren.

vidaXL Dra-på-lakan för vattensäng 2 st 1,8x2m bomullsjersey nat,

Årets inledande månader har präglats kraftigt av det skärpta amorteringskravet, som trädde i kraft 1 mars. I januari och februari gjordes rekordmånga affärer, medan utbudet efter införandet sjönk med nästan 20 procent i mars.

– Trots att bankerna skärpte sina krav långt tidigare blev det en psykologisk effekt, säger Per-Arne Sandegren.

Just nu står bostadsmarknaden och väger. Många köpare och säljare avvaktar för att se vart utvecklingen tar vägen. Från mäklarhåll andas optimism om nya prisuppgångar, medan bland andra Danske Bank spår att bostadspriserna ska ner ytterligare under året.

vidaXL Bäddset bomull 3 delar 200x220/80x80 cm vinröd,

– Om man tittar historiskt har det i regel varit en bra investering att investera i sitt boende över lång tid. Så lär det vara även fortsättningsvis. Under några få perioder har det varit ofördelaktigt, framför allt om man tvingas sälja i en nedgång. Men för det stora flertalet har bostadsinvesteringar varit en god affär, säger Per-Arne Sandegren.

Anna Field Stövletter - röd,Svarta leggings med kamouflage,

”Det gör att vi nu har en ny situation på marknaden som inte följer något mönster från tidigare” slår man fast.

Mango DORTMUND - Klassiska stövletter - brun,
Guess ADANE - Klassiska stövletter - rouge,