vidaXL Persienner Persienner Persienner PVC 140x160 cm vit 508e39

avStefan Hesserud Persson

MIN EKONOMI

Prisfallet på bostadsmarknaden tycks ha bromsat upp – åtminstone temporärt.
I mars sjönk bostadsrättspriserna med 1 procent, samtidigt som villapriserna steg med lika mycket, enligt Svensk Mäklarstatistik.

New Look Wide Fit WIDE FIT TAMEL - Sandaletter - light rosa,
LUDDE FÅRSKINN,

För tredje månaden i rad ligger bostadspriserna mer eller mindre stilla i stora delar av landet. Även på tre månaders sikt är förändringarna små: minus 1 procent på bostadsrätter och +/– 0 på villor.

Bilden av en stillastående marknad bekräftas också av Valueguards hox-index som visar på oförändrad prisnivå gällande den senaste månaden för såväl bostadsrätter som villor.

Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, konstaterar att hösten och vinterns prisfall tycks vara brutet.

– Nu ser vi en utplaning, även om vi inte vet om den är temporär eller inte. Vi får se framöver vad resten av våren ger, säger han.

vidaXL Persienner Persienner Persienner PVC 140x160 cm vit 508e39

Produktnummer: 14492560

Våra persienner ger en bekväm atmosfär till alla rum i ditt hus. Med dess vinklingsmekanism är persiennen enkel att öppna och stänga så att du kan filtrera ljus efter dina behov eller för att skapa avskildhet. Det högkvalitativa PVC:et säkerställer att persiennen är UV-resistent, inte kommer blekas med tiden och att den till och med kan användas på fuktiga platser så som ditt badrum. Persiennen är enkel att montera med de medföljande monteringstillbehören. Om det behövs kan både längden och bredden på persiennen justeras något. Vänligen följ instruktionerna i bruksanvisningen noggrant.

Färg: Vit
Totala mått: 140 x 160 cm (B x H)
Lamellbredd: 25 mm
Material: PVC
Vridstav för vinklingskontroll
Inklusive fästbeslag, vridstav och tillbehör
Lämplig för vägg- och takmontering
Enkelt underhåll
Enkel montering

vidaXL Persienner Persienner Persienner PVC 140x160 cm vit 508e39

New Look Jerseyklänning - burgundy, | Foto: Svensk Mäklarstatistik
Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.
  • Pretty Ballerinas Overkneeskor - metallic röd,
    I centrala Stockholm låg priserna stilla i mars, medan de sjönk med 1 procent i Storstockholm, enligt Svenska Mäklarstatistik. De senaste tre månaderna har de legat stilla. Jämfört med perioden januari-mars förra året har dock priserna sjunkit med 9 procent.

  • Dreimaster Jerseyklänning - mottled rose,
    I Göteborg, som brukar ligga efter Stockholm i såväl perioder av prisuppgångar som nedgångar, backade priserna med 1 procent i mars. De senaste tre månaderna har de sjunkit med 4 respektive 3 procent i centrala Göteborg och Storgöteborg, på tolv månaders sikt med 5 respektive 4 procent.

  • Vit Stuff FORTUNE - Blus - dark blå,
    I Malmö har inte priserna rört sig den senaste månaden. I centrala Malmö har de dock backat med 4 procent under perioden januari till mars. Det senaste året ligger nedgången på 5 procent.

vidaXL Persienner Persienner Persienner PVC 140x160 cm vit 508e39

Villapriserna har rört sig betydligt mindre än bostadsrättspriserna. I Stockholm och Göteborg låg de stilla i mars, medan de steg med 1 procent i Malmö. Det senaste året har de backat med 6 procent i Stockholm, 1 procent i Göteborg och gått upp med 4 procent i Malmö.

vidaXL Persienner Persienner Persienner PVC 140x160 cm vit 508e39vidaXL Persienner Persienner Persienner PVC 140x160 cm vit 508e39vidaXL Persienner Persienner Persienner PVC 140x160 cm vit 508e39vidaXL Persienner Persienner Persienner PVC 140x160 cm vit 508e39

– Villamarknaden är mer robust mot prisförändringar än bostadsrättsmarknaden, säger Per-Arne Sandegren.

Mavi OXFORD - Skjorta - skyway,

Årets inledande månader har präglats kraftigt av det skärpta amorteringskravet, som trädde i kraft 1 mars. I januari och februari gjordes rekordmånga affärer, medan utbudet efter införandet sjönk med nästan 20 procent i mars.

– Trots att bankerna skärpte sina krav långt tidigare blev det en psykologisk effekt, säger Per-Arne Sandegren.

Just nu står bostadsmarknaden och väger. Många köpare och säljare avvaktar för att se vart utvecklingen tar vägen. Från mäklarhåll andas optimism om nya prisuppgångar, medan bland andra Danske Bank spår att bostadspriserna ska ner ytterligare under året.

Esprit CROPPED - Kofta - navy,

– Om man tittar historiskt har det i regel varit en bra investering att investera i sitt boende över lång tid. Så lär det vara även fortsättningsvis. Under några få perioder har det varit ofördelaktigt, framför allt om man tvingas sälja i en nedgång. Men för det stora flertalet har bostadsinvesteringar varit en god affär, säger Per-Arne Sandegren.

KIOMI Jerseyklänning - maritime blå,La Martina GILET - Väst - blå aster,

”Det gör att vi nu har en ny situation på marknaden som inte följer något mönster från tidigare” slår man fast.

Dr.Denim GUS - Jeans straight leg - light blå wash,
Esprit NEW ICON - T-shirt med print - navy,