Tiger Toalettpappershållare Colar Colar Colar krom 1314030346 3e06f1

avStefan Hesserud Persson

MIN EKONOMI

Prisfallet på bostadsmarknaden tycks ha bromsat upp – åtminstone temporärt.
I mars sjönk bostadsrättspriserna med 1 procent, samtidigt som villapriserna steg med lika mycket, enligt Svensk Mäklarstatistik.

ONLY SHOES ONLBINNY ZIP - Ankelboots - grå,
Filippa k gröna stretch skinnbyxor strlk S,

För tredje månaden i rad ligger bostadspriserna mer eller mindre stilla i stora delar av landet. Även på tre månaders sikt är förändringarna små: minus 1 procent på bostadsrätter och +/– 0 på villor.

Bilden av en stillastående marknad bekräftas också av Valueguards hox-index som visar på oförändrad prisnivå gällande den senaste månaden för såväl bostadsrätter som villor.

Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, konstaterar att hösten och vinterns prisfall tycks vara brutet.

– Nu ser vi en utplaning, även om vi inte vet om den är temporär eller inte. Vi får se framöver vad resten av våren ger, säger han.

Tiger Toalettpappershållare Colar Colar Colar krom 1314030346 3e06f1

Produktnummer: 16336997

Toalettpappershållaren Colar från Tiger är tillverkad utav rostfritt stål med en polerad finish. Detta tillbehör för badrum och toaletter levereras med en bit av extremt kraftfull dubbelsidig tejp och är därmed enkelt att montera på alla släta, fasta ytor såsom glas, kakel eller trä utan behov av borrning.

Färg: Krom
Material: Polerat rostfritt stål
Mått: 14,6 x 3,4 x 9,9 cm (L x B x H)
Levereras med högkvalitativ vidhäftande tejp från 3M
Lätt att fästa på en jämn, fast yta

Tiger Toalettpappershållare Colar Colar Colar krom 1314030346 3e06f1

Unisa AUTO - Ballerinaskor - rhino, | Foto: Svensk Mäklarstatistik
Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.
  • Dorothy Perkins Petite GRACE - Festklänning - berry,
    I centrala Stockholm låg priserna stilla i mars, medan de sjönk med 1 procent i Storstockholm, enligt Svenska Mäklarstatistik. De senaste tre månaderna har de legat stilla. Jämfört med perioden januari-mars förra året har dock priserna sjunkit med 9 procent.

  • Part Two LYRA - Vardagsklänning - artwork light blå,
    I Göteborg, som brukar ligga efter Stockholm i såväl perioder av prisuppgångar som nedgångar, backade priserna med 1 procent i mars. De senaste tre månaderna har de sjunkit med 4 respektive 3 procent i centrala Göteborg och Storgöteborg, på tolv månaders sikt med 5 respektive 4 procent.

  • Kaffe TIRA - Skjorta - glazed caramel,
    I Malmö har inte priserna rört sig den senaste månaden. I centrala Malmö har de dock backat med 4 procent under perioden januari till mars. Det senaste året ligger nedgången på 5 procent.

Tiger Toalettpappershållare Colar Colar Colar krom 1314030346 3e06f1

Villapriserna har rört sig betydligt mindre än bostadsrättspriserna. I Stockholm och Göteborg låg de stilla i mars, medan de steg med 1 procent i Malmö. Det senaste året har de backat med 6 procent i Stockholm, 1 procent i Göteborg och gått upp med 4 procent i Malmö.

Tiger Toalettpappershållare Colar Colar Colar krom 1314030346 3e06f1Tiger Toalettpappershållare Colar Colar Colar krom 1314030346 3e06f1Tiger Toalettpappershållare Colar Colar Colar krom 1314030346 3e06f1Tiger Toalettpappershållare Colar Colar Colar krom 1314030346 3e06f1Tiger Toalettpappershållare Colar Colar Colar krom 1314030346 3e06f1

– Villamarknaden är mer robust mot prisförändringar än bostadsrättsmarknaden, säger Per-Arne Sandegren.

Superdry MIT GLITZER UND GRAFIK - Långärmad tröja - grå,

Årets inledande månader har präglats kraftigt av det skärpta amorteringskravet, som trädde i kraft 1 mars. I januari och februari gjordes rekordmånga affärer, medan utbudet efter införandet sjönk med nästan 20 procent i mars.

– Trots att bankerna skärpte sina krav långt tidigare blev det en psykologisk effekt, säger Per-Arne Sandegren.

Just nu står bostadsmarknaden och väger. Många köpare och säljare avvaktar för att se vart utvecklingen tar vägen. Från mäklarhåll andas optimism om nya prisuppgångar, medan bland andra Danske Bank spår att bostadspriserna ska ner ytterligare under året.

NA-KD CAMILLE BOTTEN NICE LONG SLEEVE - Långärmad tröja - vit,

– Om man tittar historiskt har det i regel varit en bra investering att investera i sitt boende över lång tid. Så lär det vara även fortsättningsvis. Under några få perioder har det varit ofördelaktigt, framför allt om man tvingas sälja i en nedgång. Men för det stora flertalet har bostadsinvesteringar varit en god affär, säger Per-Arne Sandegren.

State of Elevenate RAPIDE - Väst - pecan brun,Wrangler Höga sneakers - navy,

”Det gör att vi nu har en ny situation på marknaden som inte följer något mönster från tidigare” slår man fast.

BIDI BADU HENRY TECH SHORT - Träningsshorts - dark blå,
Zalando Essentials Maternity Pennkjol - dark grå melange,