Retrotavla i metall, 15x20 cm, "Tequilla SUNRISE" SUNRISE" SUNRISE" 1d13c3

avStefan Hesserud Persson

MIN EKONOMI

Prisfallet på bostadsmarknaden tycks ha bromsat upp – åtminstone temporärt.
I mars sjönk bostadsrättspriserna med 1 procent, samtidigt som villapriserna steg med lika mycket, enligt Svensk Mäklarstatistik.

Polo Ralph Lauren, Skjorta, Strl: M, Vit/Röd,
Lunds Universitets-Biblioteks Accessions-katalog 1876-85,

För tredje månaden i rad ligger bostadspriserna mer eller mindre stilla i stora delar av landet. Även på tre månaders sikt är förändringarna små: minus 1 procent på bostadsrätter och +/– 0 på villor.

Bilden av en stillastående marknad bekräftas också av Valueguards hox-index som visar på oförändrad prisnivå gällande den senaste månaden för såväl bostadsrätter som villor.

Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, konstaterar att hösten och vinterns prisfall tycks vara brutet.

– Nu ser vi en utplaning, även om vi inte vet om den är temporär eller inte. Vi får se framöver vad resten av våren ger, säger han.

Retrotavla i metall, 15x20 cm,

Produktnummer: 15560857

Plåttavla med retromotiv "Tequilla SUNRISE", 15x20 cm, producerad med en teknik för att få 3 dimensionellt (relief) tryck. Skyltarna tillverkas av 0,5 mm tjock plåt som garanterar hög styvhet och en lämplig vikt. Kanterna är invikta runtom för att ge extra stabilitet och hörnen är rundade. Förborrade hål för enkel upphängning. BILD 2 visar 3D relief och invikta kanter sett från baksidan, BILD 2 är en exempelbild och den är inte identiskt med produkten.

Kvalitetsprodukt av varumärket Nostalgic-Art Merchandising tryckt och stansat i Tyskland, giltig streckkod (EAN) finns på baksidan, i de fall motiv/text är tillverkat på licens av annat varumärke framgår även detta på baksidan.

Skyltens mått 15x20 cm

Retrotavla i metall, 15x20 cm, "Tequilla SUNRISE" SUNRISE" SUNRISE" 1d13c3

New Look PLAIN LONGLINE HOODY - Luvtröja - dark burgundy, | Foto: Svensk Mäklarstatistik
Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.
  • Vince Camuto Plus FLUTTER CUFF TEXTURE BLOUSE - Blus - rosa flame,
    I centrala Stockholm låg priserna stilla i mars, medan de sjönk med 1 procent i Storstockholm, enligt Svenska Mäklarstatistik. De senaste tre månaderna har de legat stilla. Jämfört med perioden januari-mars förra året har dock priserna sjunkit med 9 procent.

  • GAP Maxiklänning - new dark orange,
    I Göteborg, som brukar ligga efter Stockholm i såväl perioder av prisuppgångar som nedgångar, backade priserna med 1 procent i mars. De senaste tre månaderna har de sjunkit med 4 respektive 3 procent i centrala Göteborg och Storgöteborg, på tolv månaders sikt med 5 respektive 4 procent.

  • POP Copenhagen Skjorta - burgundy,
    I Malmö har inte priserna rört sig den senaste månaden. I centrala Malmö har de dock backat med 4 procent under perioden januari till mars. Det senaste året ligger nedgången på 5 procent.

Retrotavla i metall, 15x20 cm, "Tequilla SUNRISE" SUNRISE" SUNRISE" 1d13c3

Villapriserna har rört sig betydligt mindre än bostadsrättspriserna. I Stockholm och Göteborg låg de stilla i mars, medan de steg med 1 procent i Malmö. Det senaste året har de backat med 6 procent i Stockholm, 1 procent i Göteborg och gått upp med 4 procent i Malmö.

Retrotavla i metall, 15x20 cm, Retrotavla i metall, 15x20 cm,

– Villamarknaden är mer robust mot prisförändringar än bostadsrättsmarknaden, säger Per-Arne Sandegren.

Zalando Essentials Tall T-shirt - bas - cadmium grön,

Årets inledande månader har präglats kraftigt av det skärpta amorteringskravet, som trädde i kraft 1 mars. I januari och februari gjordes rekordmånga affärer, medan utbudet efter införandet sjönk med nästan 20 procent i mars.

– Trots att bankerna skärpte sina krav långt tidigare blev det en psykologisk effekt, säger Per-Arne Sandegren.

Just nu står bostadsmarknaden och väger. Många köpare och säljare avvaktar för att se vart utvecklingen tar vägen. Från mäklarhåll andas optimism om nya prisuppgångar, medan bland andra Danske Bank spår att bostadspriserna ska ner ytterligare under året.

Unisa GARRY - Höga sneakers - ivory,

– Om man tittar historiskt har det i regel varit en bra investering att investera i sitt boende över lång tid. Så lär det vara även fortsättningsvis. Under några få perioder har det varit ofördelaktigt, framför allt om man tvingas sälja i en nedgång. Men för det stora flertalet har bostadsinvesteringar varit en god affär, säger Per-Arne Sandegren.

Wallis ORIENTAL FAN PRINT - Jerseyklänning - aubergine,Carhartt WIP HOODED - Luvtröja - tango/vit,

”Det gör att vi nu har en ny situation på marknaden som inte följer något mönster från tidigare” slår man fast.

Benetton Skjorta - blå/vit,
Cheap Monday WORTH HOOD TINY SKULL - Luvtröja - solary,