Poster - Fashion Body no.4 21x30cm 21x30cm 21x30cm d66a84

avStefan Hesserud Persson

MIN EKONOMI

Prisfallet på bostadsmarknaden tycks ha bromsat upp – åtminstone temporärt.
I mars sjönk bostadsrättspriserna med 1 procent, samtidigt som villapriserna steg med lika mycket, enligt Svensk Mäklarstatistik.

Skinnbyxor strl 38,
BEN SHERMAN Original tröja, mörkblå, oanvänd storlek S,

För tredje månaden i rad ligger bostadspriserna mer eller mindre stilla i stora delar av landet. Även på tre månaders sikt är förändringarna små: minus 1 procent på bostadsrätter och +/– 0 på villor.

Bilden av en stillastående marknad bekräftas också av Valueguards hox-index som visar på oförändrad prisnivå gällande den senaste månaden för såväl bostadsrätter som villor.

Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, konstaterar att hösten och vinterns prisfall tycks vara brutet.

– Nu ser vi en utplaning, även om vi inte vet om den är temporär eller inte. Vi får se framöver vad resten av våren ger, säger han.

Poster - Fashion Body no.4 21x30cm 21x30cm 21x30cm d66a84

Produktnummer: 9726876

Snygg och stilren poster med ett snyggt motiv av en kvinna i snygg design. Snyggt & passar till alla hemmets väggar, finns ett stort urval av dessa fantastiska posters i olika designer.

Printat på matt obestruket, högkvalitativt papper. Passar fint i ram tillsammans med andra svartvita poster & affischer.

Snygg att kombinera med andra poster och prints i tavelcollage.

Ram ingår ej.

Storlek: 21x30cm

Poster, Affisch, Print, Prints

Poster - Fashion Body no.4 21x30cm 21x30cm 21x30cm d66a84

Zalando Essentials Långärmad tröja - burnt henna, | Foto: Svensk Mäklarstatistik
Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.
  • Senso SKYLER - Stövletter - ebony,
    I centrala Stockholm låg priserna stilla i mars, medan de sjönk med 1 procent i Storstockholm, enligt Svenska Mäklarstatistik. De senaste tre månaderna har de legat stilla. Jämfört med perioden januari-mars förra året har dock priserna sjunkit med 9 procent.

  • Zign Klassiska pumps - blå,
    I Göteborg, som brukar ligga efter Stockholm i såväl perioder av prisuppgångar som nedgångar, backade priserna med 1 procent i mars. De senaste tre månaderna har de sjunkit med 4 respektive 3 procent i centrala Göteborg och Storgöteborg, på tolv månaders sikt med 5 respektive 4 procent.

  • NA-KD BABE CHEST TEE - T-shirt med print - röd/vit,
    I Malmö har inte priserna rört sig den senaste månaden. I centrala Malmö har de dock backat med 4 procent under perioden januari till mars. Det senaste året ligger nedgången på 5 procent.

Poster - Fashion Body no.4 21x30cm 21x30cm 21x30cm d66a84

Villapriserna har rört sig betydligt mindre än bostadsrättspriserna. I Stockholm och Göteborg låg de stilla i mars, medan de steg med 1 procent i Malmö. Det senaste året har de backat med 6 procent i Stockholm, 1 procent i Göteborg och gått upp med 4 procent i Malmö.

Poster - Fashion Body no.4 21x30cm 21x30cm 21x30cm d66a84Poster - Fashion Body no.4 21x30cm 21x30cm 21x30cm d66a84

– Villamarknaden är mer robust mot prisförändringar än bostadsrättsmarknaden, säger Per-Arne Sandegren.

South Beach UNICORN 3D SLIPPER WITH WINGS - Tofflor & inneskor - blå,

Årets inledande månader har präglats kraftigt av det skärpta amorteringskravet, som trädde i kraft 1 mars. I januari och februari gjordes rekordmånga affärer, medan utbudet efter införandet sjönk med nästan 20 procent i mars.

– Trots att bankerna skärpte sina krav långt tidigare blev det en psykologisk effekt, säger Per-Arne Sandegren.

Just nu står bostadsmarknaden och väger. Många köpare och säljare avvaktar för att se vart utvecklingen tar vägen. Från mäklarhåll andas optimism om nya prisuppgångar, medan bland andra Danske Bank spår att bostadspriserna ska ner ytterligare under året.

Expresso KAMILLE - Blus - indigo,

– Om man tittar historiskt har det i regel varit en bra investering att investera i sitt boende över lång tid. Så lär det vara även fortsättningsvis. Under några få perioder har det varit ofördelaktigt, framför allt om man tvingas sälja i en nedgång. Men för det stora flertalet har bostadsinvesteringar varit en god affär, säger Per-Arne Sandegren.

WEEKEND MaxMara CORONA - Skjorta - trifolio bianca lana,Alpha Industries JET - Shorts - replica blå,

”Det gör att vi nu har en ny situation på marknaden som inte följer något mönster från tidigare” slår man fast.

INDICODE JEANS CLOTH - Jeansshorts - blå wash,
Superdry SUPER7 TEE - T-shirt med print - mottled light grå,