Vintage tavla med 3D 3D 3D relief, 15x20 cm, "HARLEY-DAVIDSON" 2b3993

avStefan Hesserud Persson

MIN EKONOMI

Prisfallet på bostadsmarknaden tycks ha bromsat upp – åtminstone temporärt.
I mars sjönk bostadsrättspriserna med 1 procent, samtidigt som villapriserna steg med lika mycket, enligt Svensk Mäklarstatistik.

Den gyldene frödens folianter / Evert Taube / med lång dedikation,
Tal hållet i vetenskapsacademien 1841,

För tredje månaden i rad ligger bostadspriserna mer eller mindre stilla i stora delar av landet. Även på tre månaders sikt är förändringarna små: minus 1 procent på bostadsrätter och +/– 0 på villor.

Bilden av en stillastående marknad bekräftas också av Valueguards hox-index som visar på oförändrad prisnivå gällande den senaste månaden för såväl bostadsrätter som villor.

Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, konstaterar att hösten och vinterns prisfall tycks vara brutet.

– Nu ser vi en utplaning, även om vi inte vet om den är temporär eller inte. Vi får se framöver vad resten av våren ger, säger han.

Vintage tavla med 3D 3D 3D relief, 15x20 cm,

Produktnummer: 14154982

Plåttavla med vintage motiv "HARLEY-DAVIDSON", 15x20 cm, producerad med en teknik för att få 3 dimensionellt (relief) tryck. Skyltarna tillverkas av 0,5 mm tjock plåt som garanterar hög styvhet och en lämplig vikt. Kanterna är invikta runtom för att ge extra stabilitet och hörnen är rundade. Förborrade hål för enkel upphängning. BILD 2 visar 3D relief och invikta kanter sett från baksidan, BILD 2 är en exempelbild och den är inte identiskt med produkten.

Kvalitetsprodukt av varumärket Nostalgic-Art Merchandising tryckt och stansat i Tyskland, giltig streckkod (EAN) finns på baksidan, i de fall motiv/text är tillverkat på licens av annat varumärke framgår även detta på baksidan.

Tavlans mått 15x20 cm

Vintage tavla med 3D 3D 3D relief, 15x20 cm, "HARLEY-DAVIDSON" 2b3993

Pepe Jeans LOREN - Blus - multi, | Foto: Svensk Mäklarstatistik
Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.
  • Vila Maxiklänning - dark blå,
    I centrala Stockholm låg priserna stilla i mars, medan de sjönk med 1 procent i Storstockholm, enligt Svenska Mäklarstatistik. De senaste tre månaderna har de legat stilla. Jämfört med perioden januari-mars förra året har dock priserna sjunkit med 9 procent.

  • Shoe The Bear HANNAH - Ankelboots - dark grå,
    I Göteborg, som brukar ligga efter Stockholm i såväl perioder av prisuppgångar som nedgångar, backade priserna med 1 procent i mars. De senaste tre månaderna har de sjunkit med 4 respektive 3 procent i centrala Göteborg och Storgöteborg, på tolv månaders sikt med 5 respektive 4 procent.

  • Vero Moda Tall VMFANNI SINGLET - Blus - gibraltar sea,
    I Malmö har inte priserna rört sig den senaste månaden. I centrala Malmö har de dock backat med 4 procent under perioden januari till mars. Det senaste året ligger nedgången på 5 procent.

Vintage tavla med 3D 3D 3D relief, 15x20 cm, "HARLEY-DAVIDSON" 2b3993

Villapriserna har rört sig betydligt mindre än bostadsrättspriserna. I Stockholm och Göteborg låg de stilla i mars, medan de steg med 1 procent i Malmö. Det senaste året har de backat med 6 procent i Stockholm, 1 procent i Göteborg och gått upp med 4 procent i Malmö.

Vintage tavla med 3D 3D 3D relief, 15x20 cm, Vintage tavla med 3D 3D 3D relief, 15x20 cm,

– Villamarknaden är mer robust mot prisförändringar än bostadsrättsmarknaden, säger Per-Arne Sandegren.

Dr.Denim SNOW - Sweatshirt - blå,

Årets inledande månader har präglats kraftigt av det skärpta amorteringskravet, som trädde i kraft 1 mars. I januari och februari gjordes rekordmånga affärer, medan utbudet efter införandet sjönk med nästan 20 procent i mars.

– Trots att bankerna skärpte sina krav långt tidigare blev det en psykologisk effekt, säger Per-Arne Sandegren.

Just nu står bostadsmarknaden och väger. Många köpare och säljare avvaktar för att se vart utvecklingen tar vägen. Från mäklarhåll andas optimism om nya prisuppgångar, medan bland andra Danske Bank spår att bostadspriserna ska ner ytterligare under året.

Bershka MIT CARMEN-AUSSCHNITT - T-shirt med print - dark grå,

– Om man tittar historiskt har det i regel varit en bra investering att investera i sitt boende över lång tid. Så lär det vara även fortsättningsvis. Under några få perioder har det varit ofördelaktigt, framför allt om man tvingas sälja i en nedgång. Men för det stora flertalet har bostadsinvesteringar varit en god affär, säger Per-Arne Sandegren.

Röhnisch COMBAT - Tights - navy,Emporio Armani Slips - dark röd,

”Det gör att vi nu har en ny situation på marknaden som inte följer något mönster från tidigare” slår man fast.

Dorothy Perkins DARCY - Jeans Skinny Fit - authentic,
Petrol Industries Sweatshirt - deep navy,