FERM Slagborrmaskin 710W 710W 710W – PDM1036S e63fa7

avStefan Hesserud Persson

MIN EKONOMI

Prisfallet på bostadsmarknaden tycks ha bromsat upp – åtminstone temporärt.
I mars sjönk bostadsrättspriserna med 1 procent, samtidigt som villapriserna steg med lika mycket, enligt Svensk Mäklarstatistik.

Poster fridykare, 50x50 cm,
New Balance WRT300 - Sneakers - vit,

För tredje månaden i rad ligger bostadspriserna mer eller mindre stilla i stora delar av landet. Även på tre månaders sikt är förändringarna små: minus 1 procent på bostadsrätter och +/– 0 på villor.

Bilden av en stillastående marknad bekräftas också av Valueguards hox-index som visar på oförändrad prisnivå gällande den senaste månaden för såväl bostadsrätter som villor.

Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, konstaterar att hösten och vinterns prisfall tycks vara brutet.

– Nu ser vi en utplaning, även om vi inte vet om den är temporär eller inte. Vi får se framöver vad resten av våren ger, säger han.

FERM Slagborrmaskin 710W 710W 710W – PDM1036S e63fa7

Produktnummer: 16332559

Detta FERM PDM1036S slagborrmaskin är lämplig både för borrning och hammarborrning. Med en kapacitet på 710 Watt kan du borra hål upp till 25 mm i trä (hastighet borrning), 13 mm i betong och 10 mm i metall.Du kan ställa in borrmaskinens hastighet själv, så att du kan nå optimal prestanda i alla typer av material. Djupstoppet ser till att du kan hålla ett exakt fördefinierad djup. Tack vare den höga kvaliteten av snabbchucken med låsfunktion kan du enkelt ändra borren och borrarna inte lossar medan borrning.Den ergonomiska designen med ett sidohandtag hjälper dig hålla verktyget mycket bekvämt och du kan arbeta lite mer komfortabelt. Den extra långa strömkabeln på 3 meter ger dig massor av rörelsefrihet när du arbetar med denna slagborrmaskin.

Spänning: 230 - 240 V
Frekvens: 50 Hz
Ineffekt: 710 W
Max. borrkapacitet i trä: 25 mm
Max. borrkapacitet i stål: 10 mm
Max. borrkapacitet i betong: 13 mm
Slaghastighet: 0 - 48000 rpm
Max. chuck storlek: 13 mm
Varvtal utan belastning: 0 - 3000 rpm

FERM Slagborrmaskin 710W 710W 710W – PDM1036S e63fa7

Just Cavalli BODYCON - Fodralklänning - rosa, | Foto: Svensk Mäklarstatistik
Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.
  • YAS YASMULTIA DRESS - Maxiklänning - port royale/multia,
    I centrala Stockholm låg priserna stilla i mars, medan de sjönk med 1 procent i Storstockholm, enligt Svenska Mäklarstatistik. De senaste tre månaderna har de legat stilla. Jämfört med perioden januari-mars förra året har dock priserna sjunkit med 9 procent.

  • Lorna Jane IVY ACTIVE TANK - Funktionströja - whisper rosa marl,
    I Göteborg, som brukar ligga efter Stockholm i såväl perioder av prisuppgångar som nedgångar, backade priserna med 1 procent i mars. De senaste tre månaderna har de sjunkit med 4 respektive 3 procent i centrala Göteborg och Storgöteborg, på tolv månaders sikt med 5 respektive 4 procent.

  • Pieces Blus - navy blazer,
    I Malmö har inte priserna rört sig den senaste månaden. I centrala Malmö har de dock backat med 4 procent under perioden januari till mars. Det senaste året ligger nedgången på 5 procent.

FERM Slagborrmaskin 710W 710W 710W – PDM1036S e63fa7

Villapriserna har rört sig betydligt mindre än bostadsrättspriserna. I Stockholm och Göteborg låg de stilla i mars, medan de steg med 1 procent i Malmö. Det senaste året har de backat med 6 procent i Stockholm, 1 procent i Göteborg och gått upp med 4 procent i Malmö.

FERM Slagborrmaskin 710W 710W 710W – PDM1036S e63fa7FERM Slagborrmaskin 710W 710W 710W – PDM1036S e63fa7

– Villamarknaden är mer robust mot prisförändringar än bostadsrättsmarknaden, säger Per-Arne Sandegren.

Topshop WAFFLE - Långärmad tröja - vit,

Årets inledande månader har präglats kraftigt av det skärpta amorteringskravet, som trädde i kraft 1 mars. I januari och februari gjordes rekordmånga affärer, medan utbudet efter införandet sjönk med nästan 20 procent i mars.

– Trots att bankerna skärpte sina krav långt tidigare blev det en psykologisk effekt, säger Per-Arne Sandegren.

Just nu står bostadsmarknaden och väger. Många köpare och säljare avvaktar för att se vart utvecklingen tar vägen. Från mäklarhåll andas optimism om nya prisuppgångar, medan bland andra Danske Bank spår att bostadspriserna ska ner ytterligare under året.

Yargici COLLAR DETAIL DRESS - Vardagsklänning - grön multi color,

– Om man tittar historiskt har det i regel varit en bra investering att investera i sitt boende över lång tid. Så lär det vara även fortsättningsvis. Under några få perioder har det varit ofördelaktigt, framför allt om man tvingas sälja i en nedgång. Men för det stora flertalet har bostadsinvesteringar varit en god affär, säger Per-Arne Sandegren.

Pieces OFF SHOULDER - Vardagsklänning - victoria blå,Naketano Sweatshirt - leaf grön-blå grå melange,

”Det gör att vi nu har en ny situation på marknaden som inte följer något mönster från tidigare” slår man fast.

Polo Ralph Lauren CUSTOM SLIM FIT - Piké - college orange,
Bugatti CIRO LIGHT - Sportiga snörskor - grön,