Volé la lumière LOGO LOGO LOGO STRIPE - T-shirt med print - vit a2223a

avStefan Hesserud Persson

MIN EKONOMI

Prisfallet på bostadsmarknaden tycks ha bromsat upp – åtminstone temporärt.
I mars sjönk bostadsrättspriserna med 1 procent, samtidigt som villapriserna steg med lika mycket, enligt Svensk Mäklarstatistik.

Mora Armatur Badkarsblandare 160CC, MMIX T5 Krom,
Buddha Dekoration 3,

För tredje månaden i rad ligger bostadspriserna mer eller mindre stilla i stora delar av landet. Även på tre månaders sikt är förändringarna små: minus 1 procent på bostadsrätter och +/– 0 på villor.

Bilden av en stillastående marknad bekräftas också av Valueguards hox-index som visar på oförändrad prisnivå gällande den senaste månaden för såväl bostadsrätter som villor.

Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, konstaterar att hösten och vinterns prisfall tycks vara brutet.

– Nu ser vi en utplaning, även om vi inte vet om den är temporär eller inte. Vi får se framöver vad resten av våren ger, säger han.

Volé la lumière LOGO LOGO LOGO STRIPE - T-shirt med print - vit a2223a

Material & skötsel

Material95% bomull, 5% elastan

TygJersey

Skötselråd40°C maskintvätt, torktumlas ej, skontvätt

Produktinformation

HalsRundad

MönsterTryck

ArtikelnummerVO722O002-A11

Volé la lumière LOGO LOGO LOGO STRIPE - T-shirt med print - vit a2223a

vidaXL Förvaringspall tyg rektangulär 38x36x46 cm mörkgrå, | Foto: Svensk Mäklarstatistik
Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.
 • Magnet - Mormor,
  I centrala Stockholm låg priserna stilla i mars, medan de sjönk med 1 procent i Storstockholm, enligt Svenska Mäklarstatistik. De senaste tre månaderna har de legat stilla. Jämfört med perioden januari-mars förra året har dock priserna sjunkit med 9 procent.

 • JUL Tvätt Förvaringspåse,
  I Göteborg, som brukar ligga efter Stockholm i såväl perioder av prisuppgångar som nedgångar, backade priserna med 1 procent i mars. De senaste tre månaderna har de sjunkit med 4 respektive 3 procent i centrala Göteborg och Storgöteborg, på tolv månaders sikt med 5 respektive 4 procent.

 • Väggmonterad badhylla rörlig dubbel handdukstång hängare,
  I Malmö har inte priserna rört sig den senaste månaden. I centrala Malmö har de dock backat med 4 procent under perioden januari till mars. Det senaste året ligger nedgången på 5 procent.

Volé la lumière LOGO LOGO LOGO STRIPE - T-shirt med print - vit a2223a

Villapriserna har rört sig betydligt mindre än bostadsrättspriserna. I Stockholm och Göteborg låg de stilla i mars, medan de steg med 1 procent i Malmö. Det senaste året har de backat med 6 procent i Stockholm, 1 procent i Göteborg och gått upp med 4 procent i Malmö.

Volé la lumière LOGO LOGO LOGO STRIPE - T-shirt med print - vit a2223aVolé la lumière LOGO LOGO LOGO STRIPE - T-shirt med print - vit a2223aVolé la lumière LOGO LOGO LOGO STRIPE - T-shirt med print - vit a2223aVolé la lumière LOGO LOGO LOGO STRIPE - T-shirt med print - vit a2223aVolé la lumière LOGO LOGO LOGO STRIPE - T-shirt med print - vit a2223a

– Villamarknaden är mer robust mot prisförändringar än bostadsrättsmarknaden, säger Per-Arne Sandegren.

Ubbink Pump Poolmax TP 75,

Årets inledande månader har präglats kraftigt av det skärpta amorteringskravet, som trädde i kraft 1 mars. I januari och februari gjordes rekordmånga affärer, medan utbudet efter införandet sjönk med nästan 20 procent i mars.

– Trots att bankerna skärpte sina krav långt tidigare blev det en psykologisk effekt, säger Per-Arne Sandegren.

Just nu står bostadsmarknaden och väger. Många köpare och säljare avvaktar för att se vart utvecklingen tar vägen. Från mäklarhåll andas optimism om nya prisuppgångar, medan bland andra Danske Bank spår att bostadspriserna ska ner ytterligare under året.

100 stk.220x340 mm (F6) VIT BUBBELKUVERT- VADDERADE KUVERT,

– Om man tittar historiskt har det i regel varit en bra investering att investera i sitt boende över lång tid. Så lär det vara även fortsättningsvis. Under några få perioder har det varit ofördelaktigt, framför allt om man tvingas sälja i en nedgång. Men för det stora flertalet har bostadsinvesteringar varit en god affär, säger Per-Arne Sandegren.

Stektermometer, 300 grader,Wilfa Stavmixer SM-1FP stål/svart,

”Det gör att vi nu har en ny situation på marknaden som inte följer något mönster från tidigare” slår man fast.

Poster - I love Royal init music Sosa No.1 30x40cm,
Alpmartorn Superbum 20 st frön (perenn),