Selected Homme BASIC - Huvtröja med dragkedja - light light light grå fa1b9b

avStefan Hesserud Persson

MIN EKONOMI

Prisfallet på bostadsmarknaden tycks ha bromsat upp – åtminstone temporärt.
I mars sjönk bostadsrättspriserna med 1 procent, samtidigt som villapriserna steg med lika mycket, enligt Svensk Mäklarstatistik.

Lyra Magnesium Pennvässare - dia. 8 - 11 mm - 1 st,
FM Mattsson Duschblandare 9000 160 cc anlutning upp,

För tredje månaden i rad ligger bostadspriserna mer eller mindre stilla i stora delar av landet. Även på tre månaders sikt är förändringarna små: minus 1 procent på bostadsrätter och +/– 0 på villor.

Bilden av en stillastående marknad bekräftas också av Valueguards hox-index som visar på oförändrad prisnivå gällande den senaste månaden för såväl bostadsrätter som villor.

Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, konstaterar att hösten och vinterns prisfall tycks vara brutet.

– Nu ser vi en utplaning, även om vi inte vet om den är temporär eller inte. Vi får se framöver vad resten av våren ger, säger han.

Selected Homme BASIC - Huvtröja med dragkedja - light light light grå fa1b9b

Material & skötsel

Material90% bomull, 10% viskos

TygSweatshirttyg

Skötselråd40°C maskintvätt

Produktinformation

KrageKapuschong med dragsko

FörslutningDragkedja

MönsterMelerat

DetaljerIstoppsfickor, midjeresår

ArtikelnummerSE622S04V-C11

Selected Homme BASIC - Huvtröja med dragkedja - light light light grå fa1b9b

  • Altra M's Escalante Shoes Grå,
Ellysen Modern, Markstolpe 3x Kit Rostfri G4 12V, | Foto: Svensk Mäklarstatistik
Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.
  • Frödensborg,
    I centrala Stockholm låg priserna stilla i mars, medan de sjönk med 1 procent i Storstockholm, enligt Svenska Mäklarstatistik. De senaste tre månaderna har de legat stilla. Jämfört med perioden januari-mars förra året har dock priserna sjunkit med 9 procent.

  • Courtyard of Farm at St-Mammes,Alfröd Sisley,50x40cm,
    I Göteborg, som brukar ligga efter Stockholm i såväl perioder av prisuppgångar som nedgångar, backade priserna med 1 procent i mars. De senaste tre månaderna har de sjunkit med 4 respektive 3 procent i centrala Göteborg och Storgöteborg, på tolv månaders sikt med 5 respektive 4 procent.

  • vidaXL Stolsöverdrag randig stretch brun 6 st,
    I Malmö har inte priserna rört sig den senaste månaden. I centrala Malmö har de dock backat med 4 procent under perioden januari till mars. Det senaste året ligger nedgången på 5 procent.

Selected Homme BASIC - Huvtröja med dragkedja - light light light grå fa1b9b

Villapriserna har rört sig betydligt mindre än bostadsrättspriserna. I Stockholm och Göteborg låg de stilla i mars, medan de steg med 1 procent i Malmö. Det senaste året har de backat med 6 procent i Stockholm, 1 procent i Göteborg och gått upp med 4 procent i Malmö.

Selected Homme BASIC - Huvtröja med dragkedja - light light light grå fa1b9bSelected Homme BASIC - Huvtröja med dragkedja - light light light grå fa1b9bSelected Homme BASIC - Huvtröja med dragkedja - light light light grå fa1b9bSelected Homme BASIC - Huvtröja med dragkedja - light light light grå fa1b9bSelected Homme BASIC - Huvtröja med dragkedja - light light light grå fa1b9bSelected Homme BASIC - Huvtröja med dragkedja - light light light grå fa1b9bSelected Homme BASIC - Huvtröja med dragkedja - light light light grå fa1b9bSelected Homme BASIC - Huvtröja med dragkedja - light light light grå fa1b9bSelected Homme BASIC - Huvtröja med dragkedja - light light light grå fa1b9b

– Villamarknaden är mer robust mot prisförändringar än bostadsrättsmarknaden, säger Per-Arne Sandegren.

Årets inledande månader har präglats kraftigt av det skärpta amorteringskravet, som trädde i kraft 1 mars. I januari och februari gjordes rekordmånga affärer, medan utbudet efter införandet sjönk med nästan 20 procent i mars.

– Trots att bankerna skärpte sina krav långt tidigare blev det en psykologisk effekt, säger Per-Arne Sandegren.

Just nu står bostadsmarknaden och väger. Många köpare och säljare avvaktar för att se vart utvecklingen tar vägen. Från mäklarhåll andas optimism om nya prisuppgångar, medan bland andra Danske Bank spår att bostadspriserna ska ner ytterligare under året.

BAHCO Stadig verktygslåda 37 L 4750PTB60,

– Om man tittar historiskt har det i regel varit en bra investering att investera i sitt boende över lång tid. Så lär det vara även fortsättningsvis. Under några få perioder har det varit ofördelaktigt, framför allt om man tvingas sälja i en nedgång. Men för det stora flertalet har bostadsinvesteringar varit en god affär, säger Per-Arne Sandegren.

Landskap, handmålad oljemålning på duk, 90x120 cm,Liam Örngott Hjärta,

”Det gör att vi nu har en ny situation på marknaden som inte följer något mönster från tidigare” slår man fast.

Poster - Världskarta No.12 21x30cm,
Abstrakt blommor, oljemålning med ram, 30x40 cm,