Mavi STRIPE - Huvtröja med dragkedja - - - total eclipse c3f999

avStefan Hesserud Persson

MIN EKONOMI

Prisfallet på bostadsmarknaden tycks ha bromsat upp – åtminstone temporärt.
I mars sjönk bostadsrättspriserna med 1 procent, samtidigt som villapriserna steg med lika mycket, enligt Svensk Mäklarstatistik.

Design By Grönlund Bordslampa London Justerbar Vit,
Jersey väggbelysning,

För tredje månaden i rad ligger bostadspriserna mer eller mindre stilla i stora delar av landet. Även på tre månaders sikt är förändringarna små: minus 1 procent på bostadsrätter och +/– 0 på villor.

Bilden av en stillastående marknad bekräftas också av Valueguards hox-index som visar på oförändrad prisnivå gällande den senaste månaden för såväl bostadsrätter som villor.

Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, konstaterar att hösten och vinterns prisfall tycks vara brutet.

– Nu ser vi en utplaning, även om vi inte vet om den är temporär eller inte. Vi får se framöver vad resten av våren ger, säger han.

Mavi STRIPE - Huvtröja med dragkedja - - - total eclipse c3f999

Material & skötsel

Material50% polyester, 50% bomull

TygSweatshirttyg

Produktinformation

KrageKapuschong med dragsko

FörslutningDragkedja

Detalj huvaKapuschong med dragsko

DetaljerIstoppsfickor, midjeresår

ArtikelnummerMA622T005-K11

Mavi STRIPE - Huvtröja med dragkedja - - - total eclipse c3f999

Pennställ i trä "Pennor", | Foto: Svensk Mäklarstatistik
Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.
 • Masala : en resa till Indiens kök 9789157480217,
  I centrala Stockholm låg priserna stilla i mars, medan de sjönk med 1 procent i Storstockholm, enligt Svenska Mäklarstatistik. De senaste tre månaderna har de legat stilla. Jämfört med perioden januari-mars förra året har dock priserna sjunkit med 9 procent.

 • Vinkaraff,
  I Göteborg, som brukar ligga efter Stockholm i såväl perioder av prisuppgångar som nedgångar, backade priserna med 1 procent i mars. De senaste tre månaderna har de sjunkit med 4 respektive 3 procent i centrala Göteborg och Storgöteborg, på tolv månaders sikt med 5 respektive 4 procent.

 • Kerbl Stängseltestare 9900 V svart och grön 441229,
  I Malmö har inte priserna rört sig den senaste månaden. I centrala Malmö har de dock backat med 4 procent under perioden januari till mars. Det senaste året ligger nedgången på 5 procent.

Mavi STRIPE - Huvtröja med dragkedja - - - total eclipse c3f999

Villapriserna har rört sig betydligt mindre än bostadsrättspriserna. I Stockholm och Göteborg låg de stilla i mars, medan de steg med 1 procent i Malmö. Det senaste året har de backat med 6 procent i Stockholm, 1 procent i Göteborg och gått upp med 4 procent i Malmö.

Mavi STRIPE - Huvtröja med dragkedja - - - total eclipse c3f999Mavi STRIPE - Huvtröja med dragkedja - - - total eclipse c3f999Mavi STRIPE - Huvtröja med dragkedja - - - total eclipse c3f999Mavi STRIPE - Huvtröja med dragkedja - - - total eclipse c3f999Mavi STRIPE - Huvtröja med dragkedja - - - total eclipse c3f999Mavi STRIPE - Huvtröja med dragkedja - - - total eclipse c3f999

– Villamarknaden är mer robust mot prisförändringar än bostadsrättsmarknaden, säger Per-Arne Sandegren.

Poster Rosor, 70x70 cm,

Årets inledande månader har präglats kraftigt av det skärpta amorteringskravet, som trädde i kraft 1 mars. I januari och februari gjordes rekordmånga affärer, medan utbudet efter införandet sjönk med nästan 20 procent i mars.

– Trots att bankerna skärpte sina krav långt tidigare blev det en psykologisk effekt, säger Per-Arne Sandegren.

Just nu står bostadsmarknaden och väger. Många köpare och säljare avvaktar för att se vart utvecklingen tar vägen. Från mäklarhåll andas optimism om nya prisuppgångar, medan bland andra Danske Bank spår att bostadspriserna ska ner ytterligare under året.

Hailo Pedalhink T2 storlek M 11 L rostfritt stål 0513-039,

– Om man tittar historiskt har det i regel varit en bra investering att investera i sitt boende över lång tid. Så lär det vara även fortsättningsvis. Under några få perioder har det varit ofördelaktigt, framför allt om man tvingas sälja i en nedgång. Men för det stora flertalet har bostadsinvesteringar varit en god affär, säger Per-Arne Sandegren.

DELTACO skärmat vägguttag, utanpåliggande FTP 2xRJ45, Cat6, vit,THe boatman of mortefontaine,Jean Baptiste Camille Corot,60x40cm,

”Det gör att vi nu har en ny situation på marknaden som inte följer något mönster från tidigare” slår man fast.

Poster - Målat hjärta 30x40cm,
MÅLA MED AKRYLFÄRG Lär dig måla steg för steg Wendy Jelbert 2002,