GAP GAP GAP GQ X OPENING CEREMONY - Luvtröja - grå heather 199576

avStefan Hesserud Persson

MIN EKONOMI

Prisfallet på bostadsmarknaden tycks ha bromsat upp – åtminstone temporärt.
I mars sjönk bostadsrättspriserna med 1 procent, samtidigt som villapriserna steg med lika mycket, enligt Svensk Mäklarstatistik.

Ghostbusters: The Board Game - Brädspel,
Väggdekor/Väggord Lär dig livets stora,

För tredje månaden i rad ligger bostadspriserna mer eller mindre stilla i stora delar av landet. Även på tre månaders sikt är förändringarna små: minus 1 procent på bostadsrätter och +/– 0 på villor.

Bilden av en stillastående marknad bekräftas också av Valueguards hox-index som visar på oförändrad prisnivå gällande den senaste månaden för såväl bostadsrätter som villor.

Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, konstaterar att hösten och vinterns prisfall tycks vara brutet.

– Nu ser vi en utplaning, även om vi inte vet om den är temporär eller inte. Vi får se framöver vad resten av våren ger, säger han.

GAP GAP GAP GQ X OPENING CEREMONY - Luvtröja - grå heather 199576

Material & skötsel

Material80% bomull, 20% polyester

TygSweatshirttyg

Produktinformation

KrageKapuschong med dragsko

Detalj huvaKapuschong med dragsko

DetaljerMidjeresår

ArtikelnummerGP022S02J-C11

GAP GAP GAP GQ X OPENING CEREMONY - Luvtröja - grå heather 199576

Soya - Felicity AOP 197, Mörkblå, | Foto: Svensk Mäklarstatistik
Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.
  • Betty Boop Magnet 6x8 cm,
    I centrala Stockholm låg priserna stilla i mars, medan de sjönk med 1 procent i Storstockholm, enligt Svenska Mäklarstatistik. De senaste tre månaderna har de legat stilla. Jämfört med perioden januari-mars förra året har dock priserna sjunkit med 9 procent.

  • vidaXL HSS Borr set 3-delar,
    I Göteborg, som brukar ligga efter Stockholm i såväl perioder av prisuppgångar som nedgångar, backade priserna med 1 procent i mars. De senaste tre månaderna har de sjunkit med 4 respektive 3 procent i centrala Göteborg och Storgöteborg, på tolv månaders sikt med 5 respektive 4 procent.

  • Utdragbar klädstång på hjul 2 stänger,
    I Malmö har inte priserna rört sig den senaste månaden. I centrala Malmö har de dock backat med 4 procent under perioden januari till mars. Det senaste året ligger nedgången på 5 procent.

GAP GAP GAP GQ X OPENING CEREMONY - Luvtröja - grå heather 199576

Villapriserna har rört sig betydligt mindre än bostadsrättspriserna. I Stockholm och Göteborg låg de stilla i mars, medan de steg med 1 procent i Malmö. Det senaste året har de backat med 6 procent i Stockholm, 1 procent i Göteborg och gått upp med 4 procent i Malmö.

GAP GAP GAP GQ X OPENING CEREMONY - Luvtröja - grå heather 199576GAP GAP GAP GQ X OPENING CEREMONY - Luvtröja - grå heather 199576GAP GAP GAP GQ X OPENING CEREMONY - Luvtröja - grå heather 199576GAP GAP GAP GQ X OPENING CEREMONY - Luvtröja - grå heather 199576GAP GAP GAP GQ X OPENING CEREMONY - Luvtröja - grå heather 199576GAP GAP GAP GQ X OPENING CEREMONY - Luvtröja - grå heather 199576

– Villamarknaden är mer robust mot prisförändringar än bostadsrättsmarknaden, säger Per-Arne Sandegren.

Poster - Elefant Road - Svartvit 21x30cm,

Årets inledande månader har präglats kraftigt av det skärpta amorteringskravet, som trädde i kraft 1 mars. I januari och februari gjordes rekordmånga affärer, medan utbudet efter införandet sjönk med nästan 20 procent i mars.

– Trots att bankerna skärpte sina krav långt tidigare blev det en psykologisk effekt, säger Per-Arne Sandegren.

Just nu står bostadsmarknaden och väger. Många köpare och säljare avvaktar för att se vart utvecklingen tar vägen. Från mäklarhåll andas optimism om nya prisuppgångar, medan bland andra Danske Bank spår att bostadspriserna ska ner ytterligare under året.

The Seine at Vetheuil,Claude Monet,60x40cm,

– Om man tittar historiskt har det i regel varit en bra investering att investera i sitt boende över lång tid. Så lär det vara även fortsättningsvis. Under några få perioder har det varit ofördelaktigt, framför allt om man tvingas sälja i en nedgång. Men för det stora flertalet har bostadsinvesteringar varit en god affär, säger Per-Arne Sandegren.

Poster - G klav Lila blå 3 40x50cm,Yard of Ale Glas i Plast,

”Det gör att vi nu har en ny situation på marknaden som inte följer något mönster från tidigare” slår man fast.

Dammsugarpåsar Nilfisk HDS 2000,
Morphy Richards Brödrost Prism Vit 4 Skivor,