River Island FLORAL PRINTED PRINTED PRINTED MUSCLE FIT - Piké - stone acbcc0

avStefan Hesserud Persson

MIN EKONOMI

Prisfallet på bostadsmarknaden tycks ha bromsat upp – åtminstone temporärt.
I mars sjönk bostadsrättspriserna med 1 procent, samtidigt som villapriserna steg med lika mycket, enligt Svensk Mäklarstatistik.

Väggdekor - Sweet Love,
Emelie Örngott Hjärta,

För tredje månaden i rad ligger bostadspriserna mer eller mindre stilla i stora delar av landet. Även på tre månaders sikt är förändringarna små: minus 1 procent på bostadsrätter och +/– 0 på villor.

Bilden av en stillastående marknad bekräftas också av Valueguards hox-index som visar på oförändrad prisnivå gällande den senaste månaden för såväl bostadsrätter som villor.

Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, konstaterar att hösten och vinterns prisfall tycks vara brutet.

– Nu ser vi en utplaning, även om vi inte vet om den är temporär eller inte. Vi får se framöver vad resten av våren ger, säger han.

River Island FLORAL PRINTED PRINTED PRINTED MUSCLE FIT - Piké - stone acbcc0

Material & skötsel

Material94% polyester, 6% elastan

TygJersey

Skötselråd40°C maskintvätt, torktumlas ej, skontvätt

Produktinformation

KragePiké

MönsterBlommigt

ArtikelnummerRI922P01D-C11

River Island FLORAL PRINTED PRINTED PRINTED MUSCLE FIT - Piké - stone acbcc0

Konservväxt Solros, | Foto: Svensk Mäklarstatistik
Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.
  • Gustavsberg Badkarsblandare Coloric 150 cc Röd,
    I centrala Stockholm låg priserna stilla i mars, medan de sjönk med 1 procent i Storstockholm, enligt Svenska Mäklarstatistik. De senaste tre månaderna har de legat stilla. Jämfört med perioden januari-mars förra året har dock priserna sjunkit med 9 procent.

  • Handmålad oljetavla med stad som motiv,
    I Göteborg, som brukar ligga efter Stockholm i såväl perioder av prisuppgångar som nedgångar, backade priserna med 1 procent i mars. De senaste tre månaderna har de sjunkit med 4 respektive 3 procent i centrala Göteborg och Storgöteborg, på tolv månaders sikt med 5 respektive 4 procent.

  • Fototapet New York,
    I Malmö har inte priserna rört sig den senaste månaden. I centrala Malmö har de dock backat med 4 procent under perioden januari till mars. Det senaste året ligger nedgången på 5 procent.

River Island FLORAL PRINTED PRINTED PRINTED MUSCLE FIT - Piké - stone acbcc0

Villapriserna har rört sig betydligt mindre än bostadsrättspriserna. I Stockholm och Göteborg låg de stilla i mars, medan de steg med 1 procent i Malmö. Det senaste året har de backat med 6 procent i Stockholm, 1 procent i Göteborg och gått upp med 4 procent i Malmö.

River Island FLORAL PRINTED PRINTED PRINTED MUSCLE FIT - Piké - stone acbcc0River Island FLORAL PRINTED PRINTED PRINTED MUSCLE FIT - Piké - stone acbcc0River Island FLORAL PRINTED PRINTED PRINTED MUSCLE FIT - Piké - stone acbcc0River Island FLORAL PRINTED PRINTED PRINTED MUSCLE FIT - Piké - stone acbcc0River Island FLORAL PRINTED PRINTED PRINTED MUSCLE FIT - Piké - stone acbcc0River Island FLORAL PRINTED PRINTED PRINTED MUSCLE FIT - Piké - stone acbcc0

– Villamarknaden är mer robust mot prisförändringar än bostadsrättsmarknaden, säger Per-Arne Sandegren.

Trädgårdsslang 40 meter - Svart,

Årets inledande månader har präglats kraftigt av det skärpta amorteringskravet, som trädde i kraft 1 mars. I januari och februari gjordes rekordmånga affärer, medan utbudet efter införandet sjönk med nästan 20 procent i mars.

– Trots att bankerna skärpte sina krav långt tidigare blev det en psykologisk effekt, säger Per-Arne Sandegren.

Just nu står bostadsmarknaden och väger. Många köpare och säljare avvaktar för att se vart utvecklingen tar vägen. Från mäklarhåll andas optimism om nya prisuppgångar, medan bland andra Danske Bank spår att bostadspriserna ska ner ytterligare under året.

vidaXL Kudde 2 st velour gråvit 40x60 cm,

– Om man tittar historiskt har det i regel varit en bra investering att investera i sitt boende över lång tid. Så lär det vara även fortsättningsvis. Under några få perioder har det varit ofördelaktigt, framför allt om man tvingas sälja i en nedgång. Men för det stora flertalet har bostadsinvesteringar varit en god affär, säger Per-Arne Sandegren.

Good Morning Bäddset 5581-P JENNA 240x200/220 cm flerfärgat,120x440mm intern dörr plastventilationsgrill ek färg,

”Det gör att vi nu har en ny situation på marknaden som inte följer något mönster från tidigare” slår man fast.

Palettblad Kong Lime Sprite 5 frö,
Coca Cola Plåtskylt Spe.edition,