Steve Madden NURTURE - Sportiga snörskor snörskor snörskor - tan f069a9

avStefan Hesserud Persson

MIN EKONOMI

Prisfallet på bostadsmarknaden tycks ha bromsat upp – åtminstone temporärt.
I mars sjönk bostadsrättspriserna med 1 procent, samtidigt som villapriserna steg med lika mycket, enligt Svensk Mäklarstatistik.

RuneWars Miniature Game - Daqan Rune Golem - Brädspel,
Dungeon Lords - Brädspel,

För tredje månaden i rad ligger bostadspriserna mer eller mindre stilla i stora delar av landet. Även på tre månaders sikt är förändringarna små: minus 1 procent på bostadsrätter och +/– 0 på villor.

Bilden av en stillastående marknad bekräftas också av Valueguards hox-index som visar på oförändrad prisnivå gällande den senaste månaden för såväl bostadsrätter som villor.

Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, konstaterar att hösten och vinterns prisfall tycks vara brutet.

– Nu ser vi en utplaning, även om vi inte vet om den är temporär eller inte. Vi får se framöver vad resten av våren ger, säger han.

Steve Madden NURTURE - Sportiga snörskor snörskor snörskor - tan f069a9

Material & skötsel

YttermaterialFörstklassig skinnimitation

FoderSkinnimitation/textil

InnersulaSkinnimitation

SulaKonstmaterial

FodertjocklekLättfodrat

TygSkinnimitation

Produktinformation

Rund

StängningSnörning

ArtikelnummerST312M00G-B11

Steve Madden NURTURE - Sportiga snörskor snörskor snörskor - tan f069a9

TRÅDLÖS RÖRELSESENSOR FÖR SEC-ALARM200/210, | Foto: Svensk Mäklarstatistik
Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.
  • Kort DJI Care Refresh Passar till: DJI Phantom 4 Advanced, DJI Phantom 4 Advanced+,
    I centrala Stockholm låg priserna stilla i mars, medan de sjönk med 1 procent i Storstockholm, enligt Svenska Mäklarstatistik. De senaste tre månaderna har de legat stilla. Jämfört med perioden januari-mars förra året har dock priserna sjunkit med 9 procent.

  • Night,A Port in Moonlight,Claude-joseph Vernet,60x40cm,
    I Göteborg, som brukar ligga efter Stockholm i såväl perioder av prisuppgångar som nedgångar, backade priserna med 1 procent i mars. De senaste tre månaderna har de sjunkit med 4 respektive 3 procent i centrala Göteborg och Storgöteborg, på tolv månaders sikt med 5 respektive 4 procent.

  • Dukhållare Vita,
    I Malmö har inte priserna rört sig den senaste månaden. I centrala Malmö har de dock backat med 4 procent under perioden januari till mars. Det senaste året ligger nedgången på 5 procent.

Steve Madden NURTURE - Sportiga snörskor snörskor snörskor - tan f069a9

Villapriserna har rört sig betydligt mindre än bostadsrättspriserna. I Stockholm och Göteborg låg de stilla i mars, medan de steg med 1 procent i Malmö. Det senaste året har de backat med 6 procent i Stockholm, 1 procent i Göteborg och gått upp med 4 procent i Malmö.

Steve Madden NURTURE - Sportiga snörskor snörskor snörskor - tan f069a9Steve Madden NURTURE - Sportiga snörskor snörskor snörskor - tan f069a9Steve Madden NURTURE - Sportiga snörskor snörskor snörskor - tan f069a9Steve Madden NURTURE - Sportiga snörskor snörskor snörskor - tan f069a9Steve Madden NURTURE - Sportiga snörskor snörskor snörskor - tan f069a9Steve Madden NURTURE - Sportiga snörskor snörskor snörskor - tan f069a9Steve Madden NURTURE - Sportiga snörskor snörskor snörskor - tan f069a9Steve Madden NURTURE - Sportiga snörskor snörskor snörskor - tan f069a9

– Villamarknaden är mer robust mot prisförändringar än bostadsrättsmarknaden, säger Per-Arne Sandegren.

Poster Sleeping beauty, 50x70 cm,

Årets inledande månader har präglats kraftigt av det skärpta amorteringskravet, som trädde i kraft 1 mars. I januari och februari gjordes rekordmånga affärer, medan utbudet efter införandet sjönk med nästan 20 procent i mars.

– Trots att bankerna skärpte sina krav långt tidigare blev det en psykologisk effekt, säger Per-Arne Sandegren.

Just nu står bostadsmarknaden och väger. Många köpare och säljare avvaktar för att se vart utvecklingen tar vägen. Från mäklarhåll andas optimism om nya prisuppgångar, medan bland andra Danske Bank spår att bostadspriserna ska ner ytterligare under året.

Poster - Lejon kungen No.5 21x30cm,

– Om man tittar historiskt har det i regel varit en bra investering att investera i sitt boende över lång tid. Så lär det vara även fortsättningsvis. Under några få perioder har det varit ofördelaktigt, framför allt om man tvingas sälja i en nedgång. Men för det stora flertalet har bostadsinvesteringar varit en god affär, säger Per-Arne Sandegren.

Poster - Grön plant No.3 40x50cm,Dammsugarpåsar Siemens VS 6008,

”Det gör att vi nu har en ny situation på marknaden som inte följer något mönster från tidigare” slår man fast.

Register Brunnen SVART,
Luxform Trädgårdsbelysning solcell LED strålkastare 2 st 12V Mal,