Tommy Jeans Jeans Jeans ESSENTIAL RUGBY - Sweatshirt - blå b420ed

avStefan Hesserud Persson

MIN EKONOMI

Prisfallet på bostadsmarknaden tycks ha bromsat upp – åtminstone temporärt.
I mars sjönk bostadsrättspriserna med 1 procent, samtidigt som villapriserna steg med lika mycket, enligt Svensk Mäklarstatistik.

Poster - Jul krans No.2 30x40cm,
Sött tåg med moln och stjärnor,

För tredje månaden i rad ligger bostadspriserna mer eller mindre stilla i stora delar av landet. Även på tre månaders sikt är förändringarna små: minus 1 procent på bostadsrätter och +/– 0 på villor.

Bilden av en stillastående marknad bekräftas också av Valueguards hox-index som visar på oförändrad prisnivå gällande den senaste månaden för såväl bostadsrätter som villor.

Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, konstaterar att hösten och vinterns prisfall tycks vara brutet.

– Nu ser vi en utplaning, även om vi inte vet om den är temporär eller inte. Vi får se framöver vad resten av våren ger, säger han.

Tommy Jeans Jeans Jeans ESSENTIAL RUGBY - Sweatshirt - blå b420ed

Material & skötsel

Material100% bomull

TygJersey

Skötselråd30°C maskintvätt, skontvätt

Produktinformation

KragePiké

ArtikelnummerTOB22S01S-K11

Tommy Jeans Jeans Jeans ESSENTIAL RUGBY - Sweatshirt - blå b420ed

Jamie Oliver Tårtform lös botten 25 cm, | Foto: Svensk Mäklarstatistik
Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.
  • Bezzerwizzer, Hint (NO),
    I centrala Stockholm låg priserna stilla i mars, medan de sjönk med 1 procent i Storstockholm, enligt Svenska Mäklarstatistik. De senaste tre månaderna har de legat stilla. Jämfört med perioden januari-mars förra året har dock priserna sjunkit med 9 procent.

  • Kaffekvarn / Handdriven Malare för Kaffe - Mala kaffebönor,
    I Göteborg, som brukar ligga efter Stockholm i såväl perioder av prisuppgångar som nedgångar, backade priserna med 1 procent i mars. De senaste tre månaderna har de sjunkit med 4 respektive 3 procent i centrala Göteborg och Storgöteborg, på tolv månaders sikt med 5 respektive 4 procent.

  • GARDENA Trädgårdspumpset Classic 3500/4 800 W 1719-20,
    I Malmö har inte priserna rört sig den senaste månaden. I centrala Malmö har de dock backat med 4 procent under perioden januari till mars. Det senaste året ligger nedgången på 5 procent.

Tommy Jeans Jeans Jeans ESSENTIAL RUGBY - Sweatshirt - blå b420ed

Villapriserna har rört sig betydligt mindre än bostadsrättspriserna. I Stockholm och Göteborg låg de stilla i mars, medan de steg med 1 procent i Malmö. Det senaste året har de backat med 6 procent i Stockholm, 1 procent i Göteborg och gått upp med 4 procent i Malmö.

Tommy Jeans Jeans Jeans ESSENTIAL RUGBY - Sweatshirt - blå b420edTommy Jeans Jeans Jeans ESSENTIAL RUGBY - Sweatshirt - blå b420edTommy Jeans Jeans Jeans ESSENTIAL RUGBY - Sweatshirt - blå b420edTommy Jeans Jeans Jeans ESSENTIAL RUGBY - Sweatshirt - blå b420edTommy Jeans Jeans Jeans ESSENTIAL RUGBY - Sweatshirt - blå b420edTommy Jeans Jeans Jeans ESSENTIAL RUGBY - Sweatshirt - blå b420edTommy Jeans Jeans Jeans ESSENTIAL RUGBY - Sweatshirt - blå b420edTommy Jeans Jeans Jeans ESSENTIAL RUGBY - Sweatshirt - blå b420ed

– Villamarknaden är mer robust mot prisförändringar än bostadsrättsmarknaden, säger Per-Arne Sandegren.

Slate Placemat and Coaster Set,

Årets inledande månader har präglats kraftigt av det skärpta amorteringskravet, som trädde i kraft 1 mars. I januari och februari gjordes rekordmånga affärer, medan utbudet efter införandet sjönk med nästan 20 procent i mars.

– Trots att bankerna skärpte sina krav långt tidigare blev det en psykologisk effekt, säger Per-Arne Sandegren.

Just nu står bostadsmarknaden och väger. Många köpare och säljare avvaktar för att se vart utvecklingen tar vägen. Från mäklarhåll andas optimism om nya prisuppgångar, medan bland andra Danske Bank spår att bostadspriserna ska ner ytterligare under året.

Champagneglas med Hjärtan,

– Om man tittar historiskt har det i regel varit en bra investering att investera i sitt boende över lång tid. Så lär det vara även fortsättningsvis. Under några få perioder har det varit ofördelaktigt, framför allt om man tvingas sälja i en nedgång. Men för det stora flertalet har bostadsinvesteringar varit en god affär, säger Per-Arne Sandegren.

EGLO Bordslampa CAMPORALE koppar och svart 56 cm 39178,vidaXL Uppsättning väggbonader på duk: Eiffeltornet 200 x 100 cm,

”Det gör att vi nu har en ny situation på marknaden som inte följer något mönster från tidigare” slår man fast.

Poster - I love Shawn Mendes med hjärta 40x50cm,
Ubbink Niagara vattenfall 60 cm rostfritt stål,