LYSA LYSA LYSA lykta, Vit 8dc220

avStefan Hesserud Persson

MIN EKONOMI

Prisfallet på bostadsmarknaden tycks ha bromsat upp – åtminstone temporärt.
I mars sjönk bostadsrättspriserna med 1 procent, samtidigt som villapriserna steg med lika mycket, enligt Svensk Mäklarstatistik.

Kingdomino: Age of Giants - Brädspel,
Good Morning Bäddset 5413-P EMERGED 155x220 cm rosa,

För tredje månaden i rad ligger bostadspriserna mer eller mindre stilla i stora delar av landet. Även på tre månaders sikt är förändringarna små: minus 1 procent på bostadsrätter och +/– 0 på villor.

Bilden av en stillastående marknad bekräftas också av Valueguards hox-index som visar på oförändrad prisnivå gällande den senaste månaden för såväl bostadsrätter som villor.

Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, konstaterar att hösten och vinterns prisfall tycks vara brutet.

– Nu ser vi en utplaning, även om vi inte vet om den är temporär eller inte. Vi får se framöver vad resten av våren ger, säger han.

LYSA LYSA LYSA lykta, Vit 8dc220

Stämningsfull, fyrkantig lykta med marin känsla. Att inreda med ljus utomhus är ett enkelt sätt att få det extra mysigt. Det sprider värme både ute och inne. Din entré blir inbjudande och du slipper brandfarliga, levande ljus. Lyktan som är i metall har handtag på toppen. Enkel att placera eftersom du inte behöver någon ström. Den är batteridriven med lång livslängd på ca 200 timmar. Den inbyggda timern gör det enkelt att ställa in när lyktan ska lysa.
Material: Metall.
Storlek: Höjd 30 m, bredd 18 cm, djup 18 cm.
Beskrivning: Batteridriven lykta av metall med handtag upptill. Timer 8 timmar på/16 timmar av. Drivs av 3 batterier AAA (ingår ej). För utomhusbruk, IP44.
Sockel/lampa: LED.
Tips/råd: Det blir extra stämningsfull att placera flera lyktor i grupp.

LYSA LYSA LYSA lykta, Vit 8dc220

Hercules and the Hydra,Andrea del Castagno,60x40cm, | Foto: Svensk Mäklarstatistik
Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.
  • vidaXL Gardiner 2 st skira randvävda 140x245 cm gräddvit,
    I centrala Stockholm låg priserna stilla i mars, medan de sjönk med 1 procent i Storstockholm, enligt Svenska Mäklarstatistik. De senaste tre månaderna har de legat stilla. Jämfört med perioden januari-mars förra året har dock priserna sjunkit med 9 procent.

  • Stor spegel i guld Frankrike motiv, yttermått 56x106 cm,
    I Göteborg, som brukar ligga efter Stockholm i såväl perioder av prisuppgångar som nedgångar, backade priserna med 1 procent i mars. De senaste tre månaderna har de sjunkit med 4 respektive 3 procent i centrala Göteborg och Storgöteborg, på tolv månaders sikt med 5 respektive 4 procent.

  • RödFire Eldkorg Denver svart stål 39x39 cm 85015,
    I Malmö har inte priserna rört sig den senaste månaden. I centrala Malmö har de dock backat med 4 procent under perioden januari till mars. Det senaste året ligger nedgången på 5 procent.

LYSA LYSA LYSA lykta, Vit 8dc220

Villapriserna har rört sig betydligt mindre än bostadsrättspriserna. I Stockholm och Göteborg låg de stilla i mars, medan de steg med 1 procent i Malmö. Det senaste året har de backat med 6 procent i Stockholm, 1 procent i Göteborg och gått upp med 4 procent i Malmö.

– Villamarknaden är mer robust mot prisförändringar än bostadsrättsmarknaden, säger Per-Arne Sandegren.

Fabulous World Tapet Uni ljusgrå 68610,

Årets inledande månader har präglats kraftigt av det skärpta amorteringskravet, som trädde i kraft 1 mars. I januari och februari gjordes rekordmånga affärer, medan utbudet efter införandet sjönk med nästan 20 procent i mars.

– Trots att bankerna skärpte sina krav långt tidigare blev det en psykologisk effekt, säger Per-Arne Sandegren.

Just nu står bostadsmarknaden och väger. Många köpare och säljare avvaktar för att se vart utvecklingen tar vägen. Från mäklarhåll andas optimism om nya prisuppgångar, medan bland andra Danske Bank spår att bostadspriserna ska ner ytterligare under året.

EGLO Taklampa Charterhouse svart 49393,

– Om man tittar historiskt har det i regel varit en bra investering att investera i sitt boende över lång tid. Så lär det vara även fortsättningsvis. Under några få perioder har det varit ofördelaktigt, framför allt om man tvingas sälja i en nedgång. Men för det stora flertalet har bostadsinvesteringar varit en god affär, säger Per-Arne Sandegren.

YATO Hålsåg bimetall 64 mm,ecco OFFROAD - Vandringssandaler - rose dust/powder,

”Det gör att vi nu har en ny situation på marknaden som inte följer något mönster från tidigare” slår man fast.

Faller Auto Motor Sport 4002 sats,
Call it Spring BAE - Klassiska pumps - röd,