Scotch & Soda Soda Soda Jeansshorts - goodie 48baa2

avStefan Hesserud Persson

MIN EKONOMI

Prisfallet på bostadsmarknaden tycks ha bromsat upp – åtminstone temporärt.
I mars sjönk bostadsrättspriserna med 1 procent, samtidigt som villapriserna steg med lika mycket, enligt Svensk Mäklarstatistik.

Fiona Tapet Living NW 491539,
2Fast2Fun - Space Drone med FPV, drönare,

För tredje månaden i rad ligger bostadspriserna mer eller mindre stilla i stora delar av landet. Även på tre månaders sikt är förändringarna små: minus 1 procent på bostadsrätter och +/– 0 på villor.

Bilden av en stillastående marknad bekräftas också av Valueguards hox-index som visar på oförändrad prisnivå gällande den senaste månaden för såväl bostadsrätter som villor.

Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, konstaterar att hösten och vinterns prisfall tycks vara brutet.

– Nu ser vi en utplaning, även om vi inte vet om den är temporär eller inte. Vi får se framöver vad resten av våren ger, säger han.

Scotch & Soda Soda Soda Jeansshorts - goodie 48baa2

Material & skötsel

Material99% bomull, 1% elastan

TygDenim

Icke-textila delar av animaliskt ursprungJa

SkötselrådTorktumlas ej, 30°C maskintvätt

Produktinformation

LivhöjdHög

StängningKnappgylf

ByxfickorBakfickor, sidfickor

ArtikelnummerSC322F081-K11

Scotch & Soda Soda Soda Jeansshorts - goodie 48baa2

Grace Before Dinner,jean-Baptiste-Simeon Chardin,50x40cm, | Foto: Svensk Mäklarstatistik
Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.
  • vidaXL Förvaringsbänk hopfällbar konstlinne 110x38x38 cm ljusgrå,
    I centrala Stockholm låg priserna stilla i mars, medan de sjönk med 1 procent i Storstockholm, enligt Svenska Mäklarstatistik. De senaste tre månaderna har de legat stilla. Jämfört med perioden januari-mars förra året har dock priserna sjunkit med 9 procent.

  • Good Morning Bäddset 5742-P OLIVIA 200x200/220 cm flerfärgat,
    I Göteborg, som brukar ligga efter Stockholm i såväl perioder av prisuppgångar som nedgångar, backade priserna med 1 procent i mars. De senaste tre månaderna har de sjunkit med 4 respektive 3 procent i centrala Göteborg och Storgöteborg, på tolv månaders sikt med 5 respektive 4 procent.

  • In the Meadow,Pierre Renoir,81.3x65.4cm,
    I Malmö har inte priserna rört sig den senaste månaden. I centrala Malmö har de dock backat med 4 procent under perioden januari till mars. Det senaste året ligger nedgången på 5 procent.

Scotch & Soda Soda Soda Jeansshorts - goodie 48baa2

Villapriserna har rört sig betydligt mindre än bostadsrättspriserna. I Stockholm och Göteborg låg de stilla i mars, medan de steg med 1 procent i Malmö. Det senaste året har de backat med 6 procent i Stockholm, 1 procent i Göteborg och gått upp med 4 procent i Malmö.

Scotch & Soda Soda Soda Jeansshorts - goodie 48baa2Scotch & Soda Soda Soda Jeansshorts - goodie 48baa2Scotch & Soda Soda Soda Jeansshorts - goodie 48baa2Scotch & Soda Soda Soda Jeansshorts - goodie 48baa2Scotch & Soda Soda Soda Jeansshorts - goodie 48baa2Scotch & Soda Soda Soda Jeansshorts - goodie 48baa2

– Villamarknaden är mer robust mot prisförändringar än bostadsrättsmarknaden, säger Per-Arne Sandegren.

Man with the Cat Portrait of Henry Sturgis,Cecilia Beaux,60x40cm,

Årets inledande månader har präglats kraftigt av det skärpta amorteringskravet, som trädde i kraft 1 mars. I januari och februari gjordes rekordmånga affärer, medan utbudet efter införandet sjönk med nästan 20 procent i mars.

– Trots att bankerna skärpte sina krav långt tidigare blev det en psykologisk effekt, säger Per-Arne Sandegren.

Just nu står bostadsmarknaden och väger. Många köpare och säljare avvaktar för att se vart utvecklingen tar vägen. Från mäklarhåll andas optimism om nya prisuppgångar, medan bland andra Danske Bank spår att bostadspriserna ska ner ytterligare under året.

Philips LED-lampa 6 st 5,5 W 470 lumen 929001234291,

– Om man tittar historiskt har det i regel varit en bra investering att investera i sitt boende över lång tid. Så lär det vara även fortsättningsvis. Under några få perioder har det varit ofördelaktigt, framför allt om man tvingas sälja i en nedgång. Men för det stora flertalet har bostadsinvesteringar varit en god affär, säger Per-Arne Sandegren.

3 meter ljusvekar veke,Gudrun Sjödén, Skjorta, Strl: XL, Röd,

”Det gör att vi nu har en ny situation på marknaden som inte följer något mönster från tidigare” slår man fast.

PILLANS VEGANKOKBOK Pernilla C. Karlsson 2006,
Väggdekal / Fönsterdekal Julgran & Snöflingor,