edc by Esprit Esprit Esprit FEEDER CREW TEE - T-shirt - bas - navy 5f21bc

avStefan Hesserud Persson

MIN EKONOMI

Prisfallet på bostadsmarknaden tycks ha bromsat upp – åtminstone temporärt.
I mars sjönk bostadsrättspriserna med 1 procent, samtidigt som villapriserna steg med lika mycket, enligt Svensk Mäklarstatistik.

BoråsTapeter Tapet Scandinavian Designers II Bladranker 1787,
Food pharmacy 9789174245684,

För tredje månaden i rad ligger bostadspriserna mer eller mindre stilla i stora delar av landet. Även på tre månaders sikt är förändringarna små: minus 1 procent på bostadsrätter och +/– 0 på villor.

Bilden av en stillastående marknad bekräftas också av Valueguards hox-index som visar på oförändrad prisnivå gällande den senaste månaden för såväl bostadsrätter som villor.

Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, konstaterar att hösten och vinterns prisfall tycks vara brutet.

– Nu ser vi en utplaning, även om vi inte vet om den är temporär eller inte. Vi får se framöver vad resten av våren ger, säger han.

edc by Esprit Esprit Esprit FEEDER CREW TEE - T-shirt - bas - navy 5f21bc

Material & skötsel

Material100% bomull

TygJersey

Skötselråd40°C maskintvätt

Produktinformation

HalsRundad

MönsterMelerat

ArtikelnummerED122O0EH-K11

edc by Esprit Esprit Esprit FEEDER CREW TEE - T-shirt - bas - navy 5f21bc

Poster - But first coffee No.26 21x30cm, | Foto: Svensk Mäklarstatistik
Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.
  • Gastromax Brödform/Långform 1,3L svart belagd,
    I centrala Stockholm låg priserna stilla i mars, medan de sjönk med 1 procent i Storstockholm, enligt Svenska Mäklarstatistik. De senaste tre månaderna har de legat stilla. Jämfört med perioden januari-mars förra året har dock priserna sjunkit med 9 procent.

  • Silikon Filter för Diskbänk och Avlopp Grön,
    I Göteborg, som brukar ligga efter Stockholm i såväl perioder av prisuppgångar som nedgångar, backade priserna med 1 procent i mars. De senaste tre månaderna har de sjunkit med 4 respektive 3 procent i centrala Göteborg och Storgöteborg, på tolv månaders sikt med 5 respektive 4 procent.

  • Multifunktionell trädgårdsskruvkontakt kvinnlig 1/2 "eller 3/4",
    I Malmö har inte priserna rört sig den senaste månaden. I centrala Malmö har de dock backat med 4 procent under perioden januari till mars. Det senaste året ligger nedgången på 5 procent.

edc by Esprit Esprit Esprit FEEDER CREW TEE - T-shirt - bas - navy 5f21bc

Villapriserna har rört sig betydligt mindre än bostadsrättspriserna. I Stockholm och Göteborg låg de stilla i mars, medan de steg med 1 procent i Malmö. Det senaste året har de backat med 6 procent i Stockholm, 1 procent i Göteborg och gått upp med 4 procent i Malmö.

edc by Esprit Esprit Esprit FEEDER CREW TEE - T-shirt - bas - navy 5f21bcedc by Esprit Esprit Esprit FEEDER CREW TEE - T-shirt - bas - navy 5f21bcedc by Esprit Esprit Esprit FEEDER CREW TEE - T-shirt - bas - navy 5f21bcedc by Esprit Esprit Esprit FEEDER CREW TEE - T-shirt - bas - navy 5f21bcedc by Esprit Esprit Esprit FEEDER CREW TEE - T-shirt - bas - navy 5f21bc

– Villamarknaden är mer robust mot prisförändringar än bostadsrättsmarknaden, säger Per-Arne Sandegren.

The Pilgrims at Emmaus,Louis Le Nain,60x50cm,

Årets inledande månader har präglats kraftigt av det skärpta amorteringskravet, som trädde i kraft 1 mars. I januari och februari gjordes rekordmånga affärer, medan utbudet efter införandet sjönk med nästan 20 procent i mars.

– Trots att bankerna skärpte sina krav långt tidigare blev det en psykologisk effekt, säger Per-Arne Sandegren.

Just nu står bostadsmarknaden och väger. Många köpare och säljare avvaktar för att se vart utvecklingen tar vägen. Från mäklarhåll andas optimism om nya prisuppgångar, medan bland andra Danske Bank spår att bostadspriserna ska ner ytterligare under året.

Adventskalenderhus 8 LED batteridriven,

– Om man tittar historiskt har det i regel varit en bra investering att investera i sitt boende över lång tid. Så lär det vara även fortsättningsvis. Under några få perioder har det varit ofördelaktigt, framför allt om man tvingas sälja i en nedgång. Men för det stora flertalet har bostadsinvesteringar varit en god affär, säger Per-Arne Sandegren.

wolfcraft Diamantborrsats 8771000,Poster - Every day is a new beginning 21x30cm,

”Det gör att vi nu har en ny situation på marknaden som inte följer något mönster från tidigare” slår man fast.

Hailo Soptunna Big-Box Swing storlek XXL 71 L svart 0880-701,
JEAN JACQUES ROUSSEAUS BEKÄNNELSER senare delen 1917,