Vero Moda Curve VMSOPHIA - - - Jeans Skinny Fit - dark blå denim 91a7d1

avStefan Hesserud Persson

MIN EKONOMI

Prisfallet på bostadsmarknaden tycks ha bromsat upp – åtminstone temporärt.
I mars sjönk bostadsrättspriserna med 1 procent, samtidigt som villapriserna steg med lika mycket, enligt Svensk Mäklarstatistik.

Ozen adventsstjärna på fot 75cm grå,
Strand Tvättställsblandare Majorna MJ-2001,

För tredje månaden i rad ligger bostadspriserna mer eller mindre stilla i stora delar av landet. Även på tre månaders sikt är förändringarna små: minus 1 procent på bostadsrätter och +/– 0 på villor.

Bilden av en stillastående marknad bekräftas också av Valueguards hox-index som visar på oförändrad prisnivå gällande den senaste månaden för såväl bostadsrätter som villor.

Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, konstaterar att hösten och vinterns prisfall tycks vara brutet.

– Nu ser vi en utplaning, även om vi inte vet om den är temporär eller inte. Vi får se framöver vad resten av våren ger, säger han.

Vero Moda Curve VMSOPHIA - - - Jeans Skinny Fit - dark blå denim 91a7d1

Material & skötsel

Material93% bomull, 5% polyester, 2% elastan

TygDenim

Skötselråd40°C maskintvätt, torktumlas ej, kan krympa upp till 5 %

Produktinformation

LivhöjdNormal

StängningDold dragkedjegylf

ByxfickorBakfickor, sidfickor

DetaljerFransar

ArtikelnummerVEE21N007-K11

Vero Moda Curve VMSOPHIA - - - Jeans Skinny Fit - dark blå denim 91a7d1

4st Batteridriven belysning LED downlight, spotlight lampa, | Foto: Svensk Mäklarstatistik
Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.
 • Dekoration - Röda Bär - Längd: 20 cm,
  I centrala Stockholm låg priserna stilla i mars, medan de sjönk med 1 procent i Storstockholm, enligt Svenska Mäklarstatistik. De senaste tre månaderna har de legat stilla. Jämfört med perioden januari-mars förra året har dock priserna sjunkit med 9 procent.

 • Leifheit Väggfäst torkställning Telegant 30 Protect 83306,
  I Göteborg, som brukar ligga efter Stockholm i såväl perioder av prisuppgångar som nedgångar, backade priserna med 1 procent i mars. De senaste tre månaderna har de sjunkit med 4 respektive 3 procent i centrala Göteborg och Storgöteborg, på tolv månaders sikt med 5 respektive 4 procent.

 • vidaXL Gardiner 2 st skira randvävda 140x175 cm beige,
  I Malmö har inte priserna rört sig den senaste månaden. I centrala Malmö har de dock backat med 4 procent under perioden januari till mars. Det senaste året ligger nedgången på 5 procent.

Vero Moda Curve VMSOPHIA - - - Jeans Skinny Fit - dark blå denim 91a7d1

Villapriserna har rört sig betydligt mindre än bostadsrättspriserna. I Stockholm och Göteborg låg de stilla i mars, medan de steg med 1 procent i Malmö. Det senaste året har de backat med 6 procent i Stockholm, 1 procent i Göteborg och gått upp med 4 procent i Malmö.

Vero Moda Curve VMSOPHIA - - - Jeans Skinny Fit - dark blå denim 91a7d1Vero Moda Curve VMSOPHIA - - - Jeans Skinny Fit - dark blå denim 91a7d1Vero Moda Curve VMSOPHIA - - - Jeans Skinny Fit - dark blå denim 91a7d1Vero Moda Curve VMSOPHIA - - - Jeans Skinny Fit - dark blå denim 91a7d1Vero Moda Curve VMSOPHIA - - - Jeans Skinny Fit - dark blå denim 91a7d1Vero Moda Curve VMSOPHIA - - - Jeans Skinny Fit - dark blå denim 91a7d1

– Villamarknaden är mer robust mot prisförändringar än bostadsrättsmarknaden, säger Per-Arne Sandegren.

wolfcraft Diamanthålsåg Ceramic 35 mm 5926000,

Årets inledande månader har präglats kraftigt av det skärpta amorteringskravet, som trädde i kraft 1 mars. I januari och februari gjordes rekordmånga affärer, medan utbudet efter införandet sjönk med nästan 20 procent i mars.

– Trots att bankerna skärpte sina krav långt tidigare blev det en psykologisk effekt, säger Per-Arne Sandegren.

Just nu står bostadsmarknaden och väger. Många köpare och säljare avvaktar för att se vart utvecklingen tar vägen. Från mäklarhåll andas optimism om nya prisuppgångar, medan bland andra Danske Bank spår att bostadspriserna ska ner ytterligare under året.

Emotion Dra-på-lakan strykfri 90x200 cm sand 0220.06.42,

– Om man tittar historiskt har det i regel varit en bra investering att investera i sitt boende över lång tid. Så lär det vara även fortsättningsvis. Under några få perioder har det varit ofördelaktigt, framför allt om man tvingas sälja i en nedgång. Men för det stora flertalet har bostadsinvesteringar varit en god affär, säger Per-Arne Sandegren.

Palettblad Wizard Scarlet 20 st frön,Pine Trees and Dandelions in the Garden of Saint-Paul,Vincent Va,

”Det gör att vi nu har en ny situation på marknaden som inte följer något mönster från tidigare” slår man fast.

Hjärta - H: 12 cm - 1 st,
CAFèNOIR Platåstövletter - nero,